Αιχμηρή απάντηση Ν. Κοτζιά για άρθρο στη Hurriyet σε βάρος του

Αιχμηρή απάντηση Ν. Κοτζιά για άρθρο στη Hurriyet σε βάρος του

«Κύκλοι που θέλουν διαλύσουν Κύπρο ανάρτησαν σε τουρκική εφημερίδα υβριστικό άρθρο σε βάρος μου και οι ραγιάδες Αθηνών το αναπαράγουν δουλικά», σχολίασε μέσω Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με αφορμή δημοσίευμα της Hurriyet.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Οι Έλληνες δεν χρειάζονται εχθρούς», ο αρθρογράφος Γιουσούφ Κανλί διερωτάται: «Με τον Κοτζιά υπουργό Εξωτερικών, χρειάζονται οι Έλληνες εχθρούς;».

Ο αρθρογράφος καταλογίζει στον κ. Κοτζιά την ευθύνη για το αδιέξοδο στις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό.

Στο δημοσιεύμα σημειώνεται ότι στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό «όλοι εκτός από τον κ. Κοτζιά είχαν την εντύπωση ότι η μόνη πλευρά που δεν ήταν έτοιμη ή πρόθυμη για λύση, ήταν η ελληνική».

«Τουλάχιστον, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, θα έπρεπε να έχει την πνευματική ικανότητα να κατανοήσει ότι η λύση στο Κυπριακό χρειάζεται τρία σημαντικά βήματα. Πρώτον να αναγνωρίσει την ύπαρξη δυο ισότιμων λαών στο νησί που η σχέση τους δεν είναι σχέση πλειοψηφίας ή μειοψηφίας αλλά δύο λαών που μοιράζονται την ίδια πατρίδα. Δεύτερον, να κατανοήσει ότι το νέο κράτος θα είναι μια δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία δύο ισότιμων οντοτήτων και τρίτον να αναγνωρίσει τις ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια και των δυο λαών και να αναδιατάξει την διάσταση της ασφάλειας και των εγγυήσεων με έναν τρόπο που θα απαλύνει αυτές τις ανησυχείς».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ