Αισιοδοξία από την κυβέρνηση για συμφωνία

stathakis tsakalotos 2Στις επτά το απόγευμα θα αρχίσει τελικά η νέα συνάντηση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές αν και ήταν αρχικώς προγραμματισμένη για τις 15:00 αλλά έπειτα ανεβλήθη για τις 18:00. Είχαν προηγηθεί οι ολονύχτιες διαπραγματεύσεις έως και το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να υπάρξει κοινός τόπος στον κατάλογο των μέτρων που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικές πηγές δηλώνουν αισιόδοξες ότι μετά την ανταλλαγή στοιχείων όλη την ημέρα, σήμερα, Δευτέρα, είναι πιθανό απόψε ή νωρίς το πρωί της Τρίτης να καταλήξουμε σε συμφωνία για τα δύο κείμενα. Την ίδια στιγμή, και η πλευρά των δανειστών κρίνει ότι είναι πολύ πιθανή αλλά όχι βέβαιη η συμφωνία για τα δύο κείμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι νωρίς το πρωί της Δευτέρας ανοιχτά παρέμεναν όλα τα μέτωπα σε Ασφαλιστικό και «κόκκινα» δάνεια, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη προσέγγιση σε φορολογικό και στη λίστα με τους έμμεσους φόρους.

«Είμαστε πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της λίστας των φορολογικών μέτρων. Μένουν ορισμένες λεπτομέρειες. Το αφορολόγητο των 9.100 ευρώ δεν το συζητάμε» είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης να επισημαίνει: «κάναμε πρόοδο αλλά δεν κλείσαμε. Άλλη μία νύχτα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ