Aφόρητη πίεση δέχεται η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις από τους θεσμούς

tsipras maximou 3

Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο πιεστική για την κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα της διαπραγμάτευσης και όσο κινδυνεύει να μην κλείσει το θέμα θετικά αποτελεί τεράστιο "πονοκέφαλο" για το Μαξίμου πυ σκέφτεται μέχρι και πρόωρες εκλογές.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή την απαίτηση για νέα μέτρα μετά το 2018. Και επανέλαβε τη θέση ότι το σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύει η ελληνική πλευρά είναι να κλείσει η συμφωνία στις 5 Δεκεμβρίου, χαρακτηρίζοντας «ρεαλιστικό» και «εφικτό» τον εν λόγω στόχο.

Όσο για τον εκλογικό σχεδιασμό - παρά τους έντονους ψιθύρους από την περασμένη κιόλας εβδομάδα- δεν φαίνεται να υπάρχει. Με κυβερνητικές πηγές να επιμένουν στην άποψη ότι «οι εκλογές είναι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη, ώστε να επιβληθεί τέταρτο Μνημόνιο».

Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους δεν μπορούν να αποκλείσουν ένα ατύχημα. Σε περίπτωση δηλαδή που η κατάσταση πάρει εντελώς δυσάρεστη τροπή, να ρίξουν τη ζαριά των εκλογών με το σκεπτικό ότι δεν πρόκειται να δεχτούν να υπογράψουν μία συμφωνία που θα είναι εντελώς ετεροβαρής.

Δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο
Στο ερώτημα τέλος, αν υπάρχει εναλλακτική λύση- σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν τα σχέδια της Αθήνας- σαφής απάντηση και πάλι δεν υφίσταται. Πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πράξει «βλέποντας και κάνοντας».

Ενδεικτική άλλωστε τήταν η απάντηση του υπουργού επικρατείας πως «αν υπάρξουν έντονες διαφωνίες, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια της διαπραγμάτευσης, ώστε να βρεθεί μία λύση μέχρι το τέλος του χρόνου».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ