Αδύναμος κρίκος της σταθερότητας η κυβέρνηση

Αδύναμος κρίκος της σταθερότητας η κυβέρνηση

Σταθμισμένοι και αστάθμητοι παράγοντες προδιαγράφουν όχι ευχάριστες εξελίξεις για την κυβέρνηση, που βεβαίως θα επηρεάσουν γενικώς τα πολιτικά πράγματα στη χώρα.

Οι παράγοντες αυτοί συνίστανται στα εξής τρία αρχικώς στοιχεία που αφορούν και αναφέρονται άμεσα στον πρωθυπουργό.

Ο πρώτος παράγοντας είναι η αρνητική ψυχολογία που δημιουργούν στο πρωθυπουργικό περιβάλλον οι δημοσκοπήσεις τόσο αυτές ποπυ δημοσιεύονται όσο και αυτές που εχει στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου. Εδώ και καιρό και για την ακρίβεια από πέρυσι, αποτελεί αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα αυτό που λέγεται. Ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αντίπαλο άλλα κόμματα αλλά τα ...ΑΤΜ στα οποία οι συνταξιούχοι –που επηρεάζουν τον ευρύτερο οικογενειακό τους κύκλο- βλέπουν συνεχώς συρρικνούμενα τα έσοδά τους.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η συνεχώς διογκούμενη δυσαρέσκεια, σε επίπεδο οργής, μέσα στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στην ομάδα των «53», για τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το στενό του περιβάλλον.

Ο τρίτος παράγοντας ...γεωγραφικά εντοπίζεται στην Ευρώπη. Όπως αναφέρουν ασφαλέστατες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και από λίαν αξιόπιστες πηγές οι Ευρωπαίοι –και κυρίως το Βερολίνο- έχουν παύσει να υποστηρίζουν πλέον τον Αλέξη Τσίπρα Απλώς τον ανέχονται με ανοχή που έχει ημερομηνία λήξης.

Η άρση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα οφείλεται σε δύο αίτια, όπως οι ίδιες πηγές των Βρυξελλών, επισημαίνουν:
Το πρώτο αίτιο είναι ότι οι συνεχείς καθυστερήσεις του στην εκπλήρωση των προαπαιτουμένων -που αντιστοίχως έχου καθυστερήσει και την αξιολόγηση- αποκαλύπτουν, κατά τους Ευρωπαίους την αναξιοπιστία της κυβέρνησης. Άλλωστε οι πιέσεις που ασκούνται σε εντονότερο ύφος σε σχέση με το παρελθόν, αναδεικνύουν αυτή να ακριβώς την αδιαφορία πλέον προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Το δεύτερο αίτιο έχει να κάνει με την πολιτική σταθερότητα την οποία οι Ευρωπαίοι επιθυμούν να υπάρχει στην Ελλάδα. Όμως βλέπουν ότι η πολιτική σταθερότητα είναι συνάρτηση και της κοινωνικής ηρεμίας, την οποία όμως έχει διαταράξει η κυβέρνηση. Δεδομένου δε ότι τους απασχολεί το ενδεχόμενο μιας κοινωνικής έκρηξης, η οποία έστω και από ακραία στοιχεία, μπορεί να έχει ως αφορμή την έντονη σήμερα λαϊκή δυσφορία, διαβλέπουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να ελέγχξει τις συνθήκες που εξασφαλίζουν την σταθερότητα αυτή.

Τα δύο αυτά αίτια και κυρίως το δεύτερο αποτελούν μία «πολύ εύπλαστη ύλη» για την αποκλεισθείσα –λόγω των αδειοδοτήσεων- παλαιά επιχειρηματική ελίτ, η οποία θα διεξαγάγει, όπως λένε οι πληροφορίες, ανελέητο πόλεμο, κυρίως για λόγους δικού τους κύρους. Αυτή δε η επιχειρηματική ελίτ επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα ένα ευρύτερο κύκλο επιχειρηματικών συμφερόντων, ώστε όλοι μαζί να αποτελέσουν μία συμπαγή μάζα πολέμιων της κυβέρνησης, που θα εξαντλήσει όλα τα μέσα σε βάρος της. Άλλωστε το πολιτικό σύστημα εγνώρισε τις δυνατότητες ενός τέτοιου πολέμου φθοράς την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ