Αντεπίθεση Βορίδη: Κράτος είναι η νόμιμη άσκηση βίας – Γιατί πρέπει να εξηγώ τα αυτονόητα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Αντεπίθεση Βορίδη: Κράτος είναι η νόμιμη άσκηση βίας – Γιατί πρέπει να εξηγώ τα αυτονόητα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά δυσκολεύεται να κατανοήσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

«Γιατί πρέπει να εξηγώ τα βασικά στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις; Λέω αυτονόητα πράγματα για τους μαρξιστές». πρόσθεσε ο κ. Βορίδης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της Εφημερίδας των Συντακτών στην συνέντευξη τύπου για την παρουσία της νέας ηγεσίας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Πιο αναλυτικά στην απάντησή του ο Μάκης Βορίδης είπε πως «Εμμένω στις δηλώσεις μου τις οποίες θεωρώ μια κλασική παραδεδεγμένη σταθερά. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τις αντιδράσεις της αντιπολιτεύσεως. Γιατί πρέπει να εξηγώ τα βασικά στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις; Λέω αυτονόητα πράγματα για τους μαρξιστές.

Στο μάθημα της Πολιτειολογίας του Δρόσου το πρώτο πράγμα που έμαθα ως φοιτητής ήταν ότι κράτος είναι η νόμιμη άσκηση βίας.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέση τον αφοπλισμό της αστυνομίας ή την κατάργηση των ΜΑΤ, να την καταθέσει και να γίνει δημόσια συζήτηση επ’ αυτού. Φωνάζει για αστυνομική βία αλλά τη χρησιμοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια των 4,5 χρόνων της διακυβέρνησής του.

Από τη μία τάσσεται υπέρ της αναγκαιότητος να μπει μία τάξη στα Πανεπιστήμια και από την άλλη κλείνει το μάτι στην ανομία μέσα σε αυτά» τόνισε ο υπουργός.

Επίσης, παρουσιάζοντας την νέα διοίκηση του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ προανήγγειλε αυστηροποίηση των ελέγχων σε όσους προβαίνουν σε παράνομες ελληνοποιήσεις ή νοθεία αγροτικών προϊόντων, με έμφαση στα ΠΟΠ ενώ όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης το νέο κυρωτικό πλαίσιο θα έχει ως στόχο την αντιμετώπιση τεσσάρων αδικημάτων. Πρόκειται για την παραβίαση του ΠΟΠ, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την παραπλάνηση του καταναλωτή και τη ενδεχόμενη νοθεία.

Παράλληλα, ο υπουργός μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να εξαιρεθεί η φέτα και τα ροδάκινα από τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσον αφορά τη φέτα υπογράμμισε πως υπάρχει ένα ζήτημα σε ό,τι έχει να κάνει σε ποια δασμολογική κλάση θα υπαχθεί. Για τα ροδάκινα σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να εξαιρεθούν από τους δασμούς.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ευχαρίστησε την απερχόμενη διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ λέγοντας ότι «η συνεργασία ήταν άψογη» και ότι «αποτέλεσε ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας».

Έκανε λόγο για «μια εξαιρετική σύνθεση» της νέας διοίκησης του οργανισμού η οποία όπως σημείωσε «θα αντιμετωπίσει τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΟ».

Ο νέος πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκος Χαρουτουνιάν, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βορίδη που τον επέλεξε σε αυτή τη θέση, τόνισε πως στόχοι του οργανισμού είναι η έρευνα, η εκπαίδευση, η πιστοποίηση και οι έλεγχοι.

«Η κατάρτιση δεν γίνεται μέσα στα αμφιθέατρα» είπε ο κ. Χαρουτουνιάν σχετικά με την εκπαίδευση, προσθέτοντας ότι αυτή πρέπει «να γίνεται στον αγρό. Έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Έχουμε περιουσία για να το κάνουμε αυτό».

Παράλληλα επισήμανε ότι αποτελεί υποχρέωση του οργανισμού η κατάρτιση και η εκπαίδευση 14.952 νέων αγροτών έως το καλοκαίρι το 2020.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΛΓΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Νίκος Κατής μιλώντας για τους ελέγχους που έγιναν από την πλευρά του οργανισμού τόνισε πως έγιναν πολλοί εκεί που χρειαζόντουσαν και είχαν αποτέλεσμα τις κυρώσεις εκεί που υπήρξαν παραβάσεις.

Τέλος, σχετικά με την εκπαίδευση, ο κ. Κατής σημείωσε ότι έχει προχωρήσει το θέμα των Γεωργικών Συμβουλών και προσέθεσε ότι συνολικά έχουν γίνει 60 και πλέον προγράμματα που αφορούν τους νέους αγρότες.

Στην παράδοση- παραλαβή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή και Κώστας Σκρέκας, καθώς και οι δυο γενικοί γραμματείς του υπουργείου, Κώστας Μπαγινέτας και Γιώργος Στρατάκος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS