ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδειασμα ΣΥΡΙΖΑ στον Παππά -Τσίπρας: «Οφείλουμε να προσέχουμε κάθε μας πράξη»

Αδειασμα στον Νίκο Παππά μετά τις αποκαλύψεις με το ηχητικό ντοκουμέντο του Σάμπι Μιωνή, επεφύλαξε η εξάωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια στάση που αποτυπώθηκε στην προσεκτική αλλά αυστηρή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά. Στην εισηγητική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε».

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «απέναντι σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη». Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να δηλώσει: «Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους».

Ο ίδιος ο Ν. Παππάς έσπευσε να δηλώσει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για «λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας» όπως είπε. Είπε μάλιστα ότι κάνει την αυτοκριτική του «για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω»

Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το επίμονο αίτημα της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε εξάλλου εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας πως «η αδυναμία της να διαχειριστεί τη κρίση την οδηγεί στην επιλογή να σύρει την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο της παραπολιτικής και της σκανδαλολογίας».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε την προσθήκη του «Προοδευτική Συμμαχία» στο όνομα, κάτι που θα επικυρωθεί στο επικείμενο Συνέδριο. Εν τω μεταξύ, αν στη συνεδρίαση της ΚΕΑ το Σάββατο δεν υπάρξει συγκεκριμένη αντίρρηση, το όνομα θα αρχίσει να χρησιμοποιείται από τώρα στις επίσημες ανακοινώσεις και λογότυπα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νίκος Παππάς: Αναλαμβάνω την ευθύνη – Λάθη ύφους και ουσίας έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας

Στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο Νίκος Παππάς ζήτησε το λόγο αμέσως μετά τον Πρόεδρο και μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη», είπε ο Νίκος Παππάς.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS