Την Παρασκευή στη Βουλή το νομοσχέδιο για το άσυλο

Την Παρασκευή θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή το διυπουργικό νομοσχέδιο που αφορά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και τις ρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση που σχετίζονται με την κυβερνησιμότητα.

Αναλυτικότερα, σε σχέση με το πρώτο ζήτημα το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αλλαγή της διάταξης για το πανεπιστημιακό άσυλο προκειμένου, όπως έχει δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να δοθεί τέλος στο «άσυλο της παρανομίας και της παραβατικότητας», όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του.

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση

Οσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση το διυπουργικό νομοσχέδιο θα δώσει λύση στο πρόβλημα της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ δεδομένου ότι υπάρχουν π.χ. Δήμοι στους οποίους η παράταξη του δημάρχου διαθέτει λιγότερους δημοτικούς συμβούλους από τη δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συγκεκριμένης περίπτωσης αποτελεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπου ο νέος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει επτά έδρες σε σχέση με τον Νίκο Ταχιάο που διαθέτει 11.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί με τη διαδικασία του επείγοντος με στόχο να έχει ψηφιστεί στην Ολομέλεια την επόμενη Πέμπτη 8 Αυγούστου.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS