Πρόεδρος της νέας Βουλής με 283 ψήφους ο Κώστας Τασούλας

Η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής ολοκληρώθηκε και τη θέση του Νίκου Βούτση παίρνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας με 283 ψήφους καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές, ενώ 15 βουλευτές ψήφισαν παρών.

Πιο αναλυτικά την εκλογή του κ. Τασούλα στήριξαν οι ΚΟ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛΛ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25. Παρών δήλωσε η ΚΟ του ΚΚΕ. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και η διακομματική στήριξη της εκλογής του νέου προέδρου της Βουλής, οδήγησε στο αποτέλεσμα των 283 ψήφων, ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται ρεκόρ στα κοινοβουλευτικά χρονικά, δεδομένου ότι ξεπέρασε το αποτέλεσμα εκλογής της Ζωής Κωνσταντοπούλου που είχε λάβει 235 ψήφους. Ο Νίκος Βούτσης είχε αναδειχθεί πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους. Για την εκλογή του προέδρου της Βουλής προηγήθηκε φανερή ψηφοφορία, σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στον Κανονισμό της Βουλής, και όχι μυστική ψηφοφορία όπως έγινε στο παρελθόν.

Το νέο προεδρείο της Βουλής θα συμπληρωθεί απο τους Χαράλαμπο Αθανασίου, Νικήτα Κακλαμάνη και Θανάση Μπούρα που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις αντιπροέδρων και προέρχονται από τη ΝΔ.

Για την θέση του δ' αντιπροέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις προτείνονται οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ, Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση και Σοφία Σακοράφα από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος αναλαμβάνει ο Κλέων Γρηγοριάδης.

Η ψηφοφορία για τους αντιπροέδρους θα γίνει στη 1 το μεσημέρι.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS