Διεθνή ΜΜΕ: «Eκλογικό χαστούκι για τον Τσίπρα»

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της καθαρής νίκης της Νέας Δημοκρατίας και η διαφαινόμενη εξασφάλιση αυτοδυναμίας στις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα.

Οι αντιπολιτευόμενοι Συντηρητικοί προηγούνται των κυβερνώντων αριστερών στην Ελλάδα στις πρόωρες εκλογές σύμφωνα με exit poll, αναφέρει το τηλεγράφημα του Reuters.

«Ισχυρό προβάδισμα έναντι του κυβερνώντος αριστερού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα έχουν οι αντιπολιτευόμενοι Συντηρητικοί, όπως δείχνει το κοινό exit poll πέντε ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Το exit poll δίνει στο κόμμα της ΝΔ μεταξύ 38-42% έναντι 26.5%-30,5% του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ που ανήλθε στην εξουσία το 2015», σημειώνει.

Στο ίδιο μήκος κύματος το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει επίσης λόγο για ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Νέα Δημοκρατία σε πορεία αυτοδυναμίας», μεταδίδει το BBC, σημειώνοντας ότι αν επαληθευτεί το exit poll η ΝΔ θα κερδίσει την αυτοδυναμία. Όπως αναφέρει η ΝΔ έχει υποσχεθεί να μειώσει τους χώρους και να ιδιωτικοποιήσει τομείς παροχείς υπηρεσιών στη χώρα που βιώνει ακόμη τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης του 2008. Η ανεργία στις τάξεις των νέων παραμένει υψηλή κι η ΝΔ περιλαμβάνει πολλούς ηλικίας 18-24 ετών μεταξύ των οπαδών της, αναφέρει.

«Εκλογικό χαστούκι για τον Τσίπρα», σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο ntv. «Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις θα υπάρξει αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα. Το μέχρι τώρα αντιπολιτευόμενο κόμμα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη εξασφαλίζει σαφή πλειοψηφία έως και 40%. Ο έως τώρα αρχηγός της κυβέρνησης και επικεφαλής του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υφίσταται σαφείς απώλειες».

«Η δεξιά του Μητσοτάκη μακράν μπροστά από τον Τσίπρα», γράφει η γαλλική Le Figaro.

«Η συντηρητική ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη προηγείται μακράν της αριστεράς του απερχόμενου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με exit poll που δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις έκλεισαν οι κάλπες. Σύμφωνα μ’ αυτό το exit poll ο 51χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης νικά στις εκλγές με 40% έναντι του βασικού του αντιπάλου, που λαμβάνει 28,5% σηματοδοτώντας την επιστροφή των παραδοσιακών κομμάτων στην Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια στην εξουσία του Αλέξη Τσίπρα, που του ασκείται κριτική ότι “πρόδωσε” τους ψηφοφόρους τους συνεχίζοντας τη λιτότητα».

«Η διαφορά υπέρ της κεντροδεξιάς είναι στις 12 μονάδες. Έτσι επιστρέφει στην εξουσία στην Ελλάδα το κόμμα που κυβέρνησε πριν από την κρίση του χρέους», γράφει η ιταλική Corriere della Sera.

«Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στο πρώτο Exit Poll» μεταδίδει το Bloomberg, και σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαδεχθεί εκτός απροόπτου τον Αλέξη Τσίπρα, εξασφαλίζοντας πλειοψηφία τουλάχιστον 155 εδρών.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS