Παραδίδουν καμμένη γη

του Νίκου Σϊμου

Για πρώτη φορά κυβέρνηση στη χώρα θα παραδώσει κυριολεκτικώς καμένη γη σε αυτούς που θα τη διαδεχθούν. Για πρώτη φορά η οικονομική διάσταση της έννοιας «καμένη γη» θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ποιοι υποθήκευσαν το μέλλον του και σε τι αποβλέπει η συνεχής παραπλάνησή του.Εν πρώτοις δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο Πρόγραμμα Σταθερότητας για το 2020 που απέστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες δεσμεύτηκε –και κυρίως δέσμευσε την επόμενη κυβέρνηση αφού είναι βέβαιο ότι χάνει τις εκλογές- με αυξημένα πρωτογενή πλεονάσμστα, έναντι εκείνων που είχε συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας με το δικό του Μνημόνιο (3,5%). Επομένως εκείνο που επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι να φέρει σε δύσκολη θέση την επόμενη κυβέρνηση, αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψιν ότι (α) τα πλεονάσματα έγιναν από υπερφορολόγηση της ελληνικής κοινωνίας (β) από μη απόδοση των κρατικών οφειλών στους ιδιώτες και (γ) από περικοπή των δημοσίων δαπανών. Όχι δηλαδή από ανάπτυξη.

Θα πρέπει να αναφέρουμε σχετικά, προκειμένου να αναδειχθεί η καταστροφική τακτική της κυβέρνησης ότι η σύμφωνα με σχετικά πρόσφατη έρευνα της κορυφαίας ελεγκτικής εταιρίας Price Waterhouse Coopers για να σημειώσει ανάπτυξη η Ελλάδα απαιτούνται επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές 22 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως!! Την στιγμή που την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ οι επενδύσεις –κατά την PwC- έχουν πέσει στα επίπεδα του ...1996!
Στην κατάσταση αυτή που θα παραλάβει η ΝΔ. θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα τεράστια πλεονάσματα μέχρι το 2060 καθώς και την εγγύηση του Υπερταμείου μέχρι ποσού 25 δισεκατομμυρίων, αν το ελληνικό δημόσιο είναι ασυνεπές στις πληρωμές του προς τους δανειστές

Αφήνει η τύποις αριστερή κυβέρνηση ένα διογκωμένο δημόσιο τομέα και μία διαλυμένη κρατική μηχανή.
Μέσα σε μία τετραετία η κυβέρνηση έχει εκτινάξει τις προσλήψεις στο δημόσιο τις οποίες βεβαίως πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Εκτός από τους μετακλητούς υπαλλήλους που εκτοξεύθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ διπλασίασε σχεδόν και τους συμβασιούχους. Το 2014 ήταν 43.000 και το 2018 είχαν φτάσει τους 80.000. Και όταν θα λήξει η θητεία τους και δεν την ανανεώσει η επόμενη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάζει κόσμο στο δρόμο και θα σπάει τα πεζοδρόμια, όπως έκανε και στο παρελθόν. Σημειώνεται ότι καθέ πρόσληψη 10.000 στο δημόσιο στοιχίζει από 120 μέχρι 200 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Άρα οι προσλήψεις που έχει κάνει επιβαρύνουν τον Προύπολογισμό –και τους φορολογούμενους- με ένα ποσό μεταξύ 500 και 700 εκατομμυρίων!

Η διαλυμένη κρατική μηχανή αποδείχθηκε, δυστυχώς με εκατόμβη θυμάτων τόσο στην περίπτωση των πλημμυρών της Μάνδρας όσο και στις θανατηφόρες πυρκαϊές στο Μάτι.
Χάριν των πλεονασμάτων, προκειμένου να δίνει επιδοματάκια προς εξαγοράν ψήφων έχει αφήσει λ.χ. χωρίς ανταλλακτικά τα αυτοκίνητα της Ελληνικής Αστυνομίας με αποτέλεσμα τα μισά από όσα «σαπάκια» διαθέτει να είναι ακινητοποιημένα, όπως βεβαίως και οι μοτοσυκλέτες των μονάδων, άμεσης, υποτίθεται,επέμβασης. Περίπου η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Πυροσβεστική. Ενώ οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό –διότι οι προαναφερθείσες προσλήψεις δεν έγιναν στα Σώματα Ασφαλείας αλλά για την δημιουργία δεξαμενής ψηφοφόρων- έχουν οδηγήσει σε κενά ασφαλείας, όπως οι ίδιοι οι αξιωματικοί καταγγέλουν.

Με την συγκεκριμένη διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας συνδέεται βεβαίως και η αύξηση της εγκληματικότητας και γενικότερα η ανομία. Αλλά και το είδος της ανομίας που διαπιστώνεται στα ΑΕΙ εξ αιτίας του ασύλου που αρνείται η κυβέρνηση να το καταργήσει, όπως και σε συγκεκριμένες περιοχές τις οποίες με την ανοχή της –«δικά μας παιδιά»- έχει καταστήσει άβατα. Σημειωτέον ότι συμφώνως προς τα στοιχεία της αμερικανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης World Justice Project η χώρα μας στον τομέα της ασφάλειας καταλαμβάνει την τελευταία θέση στην Ευρώπη και την 62η παγκοσμίως, κάτω από κράτη όπως ...το Τόγκο ή το Καζακσταν!!

Δημόσια Υγεία

Είναι τακτικές οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, τα χρέη των οποίων μάλιστα έχουν αυξηθεί κατά ...80%. Οι καταγγελίες αφορούν σοβαρές ελλείψεις που πέριλαμβάνουν κλειστές χειρουργικές αίθουσες σε 46 νοσοκομεία της χώρας, χαμηλό αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, διαλυμένο εξοπλισμό, ελλείψεις σε αναισθησιολόγους, σε διαγνωστικά μηχανήματα, μακρές λίστες αναμονής με κίνδυνο για την υγεία των ασθενών.

Η ντροπή του μεταναστευτικού

Διεθνώς ρεζίλι έχουμε γίνει με τους χώρους φιλοξενίας μεταναστών. Τα συχνά πλέον επεισόδια –αιματηρά τις περισσότερες φορές- στα Κέντρα φιλοξενίας μεταναστατών και βεβαίως οι απαράδεκτες συνθήκες φιλοξενίας που αποτελούν και την αφορμή για τα επεισόδια αυτά ένα πράγμα έχουν επιβεβαιώσει: Την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης –και στον τομέα αυτό- να διαχειριστεί ένα μείζον όσο και κρίσιμο ζήτημα. Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα hot spots την έχει περιγράψει η Έκθεση της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εθνική ήττα

Η Συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια με τόσες γκρίζες ζώνες έδωσε την ευκαιρία στον Ζάεφ να την ερμηνεύει όπως θέλει. Ο κ. Τσίπρας παραχώρησε μακεδονικό όνομα,μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα (μολονότι αυτά δεν υπάρχουν και είναι σκοπιανά κατασκευάσματα).Όπως δε επεσήμανε σε άρθρο του ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος οι τέσσερις τροποποιήσεις του Συντάγματος που κατέθεσε ο Ζάεφ τροποποιούν την Συμφωνία των Πρεσπών. Λ.χ. το άρθρο 36 παραμένει ως έχει, ενώ μιλάει για μακεδονικό κράτος. Και ο Ζάεφ συνεχώς αναφέρεται σε «μακεδόνες στην Ελλάδα» αξιώνοντας επίσης να διδάσκεται η «μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS