Μητσοτάκης: «Δεν ζητώ περίοδο χάριτος» - Έτοιμος ο προγραμματισμός

Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες απηύθυνε για μια ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα του ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν μπορεί την 1η Ιουλίου, διότι θα γύριζε κουρασμένος από την Σύνοδο Κορυφής.

«Πού ήταν ο κύριος Τσίπρας την 1η Ιουλίου; Σε κομματική εκδήλωση στο Ηράκλειο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αφού παράτησε τη Σύνοδο Κορυφής και άφησε τον Ισπανό πρωθυπουργό να ψηφίσει για την Ελλάδα. Έχουμε αντιπαρατεθεί 42 φορές. Δεν είναι αντίπαλος μου μόνο ο κ. Τσίπρας.»

Και συνέχισε: «Ο κύριος Τσίπρας ψάχνει πάντα μια αρένα, ένα γήπεδο να τσακωθεί και όταν δεν το βρει, καταφεύγει σε αστείες δικαιολογίες» με σαφή αναφορά στις εξηγήσεις που έδωσε στον ΣΚΑΙ για την πυρκαγιά στο Μάτι και τους χειρισμούς του ως πρωθυπουργού.

Για να συνεχίσει: «Πήγε στην Πάτρα και απευθυνόμενος στους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είπε 'μην ψηφίσετε το γιο του αποστάτη', όταν εγώ το 1965 δεν υπήρχα ούτε ως ιδέα στον οικογενειακό προγραμματισμό. Ενώπιον του φάσματος της ήττας φαίνεται ο χαρακτήρας ενός πολιτικού.»

Αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι κανένα από τα επιδόματα που δίνονται δεν κόβεται, και υπενθύμισε ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θεσμοθετήθηκε από τη ΝΔ και αυτό θα ενισχυθεί: «Να επαναλάβω ότι όσα επιδόματα δίνονται θα εξακολουθήσουν να δίνονται. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα ενισχυθεί και με επιπλέον 200 εκ.ευρώ. Δεν μπορεί μία χώρα να στηρίζει όλη την πολιτική της πάνω σε επιδόματα. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το επίδομα γέννησης θα συμπεριληφθεί στον προυπολογισμό του 2020.

Για το 2019 ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια, διότι τα εξάντλησε ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας: «Αυτό που θα έπαιρναν οι συνταξιούχοι τον Δεκέμβριο, ο πρωθυπουργός τους το έδωσε τον Μάιο» εξήγησε.

Υπογράμμισε όμως ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα ισχύσουν οι μειώσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων, αλλά και η μείωση του ΕΝΦΙΑ. (μεσοσταθμικά 30% σε δύο χρόνια).

«Αν όλα αυτά που δεσμευόμαστε να κάνουμε ήταν λαϊκισμός, οι αγορές θα χτυπούσαν πρώτες τα καμπανάκια. Αλλά οι αγορές που είναι ο τελικός κριτής, προεξοφλούν τη νίκη μας και εκτιμούν ότι αυτά που λέμε είναι λογικά και εφαρμόσιμα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν ζητά περίοδο χάριτος, δεν έχει το δικαίωμα να την ζητήσει. «Προετοιμαστήκαμε σιωπηλά και χωρίς αλαζονεία για την επόμενη μέρα, ο προγραμματισμός για το επόμενο εξάμηνο είναι έτοιμος. Οι τελικές πινελιές θα μπουν βέβαια από τους υπουργούς.»

Για την κυβέρνηση είπε ότι θα έχει μόνο υπουργούς και υφυπουργούς (μόνο έναν αναπληρωτή), με αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς (από την αγορά και τις Βρυξέλλες).

Για τις επιλογές που έγιναν στην Κομισιόν, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι έχει ήδη μια πολύ καλή σχέση με την Ούρσουλα βον ντερ Λέιεν, ενώ ευχαρίστηκε τον κύριο Τσίπρα, ο οποίος «στήριξε τελικά την υποψηφιότητα του ΕΛΚ» με την... απουσία του.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, δεσμεύθηκε ότι άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. «Θα ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και η ψήφος τους θα προσμετράται κανονικά. Το νομοσχέδιο αυτό θέλει 200 βουλευτές, ο κύριος Τσίπρας θα το ψηφίσει; Καλό θα ήταν να ακούσουν οι Έλληνες του εξωτερικού την άποψή του, ώστε να γνωρίζουν.»

Για τον εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι στόχος είναι οι ευρύτερες συγκλίσεις αλλά στόχος είναι ένας εκλογικός νόμος που να εξασφαλίζει σταθερότητα, αλλά όχι με το μπόνους των 50 εδρών.

«Προφανώς δεν θα συμπράξουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και μένει μόνο το ΚΙΝΑΛ, όμως το Κίνημα Αλλαγής λέει τόσο διαφορετικά πράγματα, ένας απόλυτος αχταρμάς» και αναρωτήθηκε: «Δεν δικαιούμαι να ζητήσω ακόμα και από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να τους ζητήσω να ψηφίσουν το μόνο κόμμα που εξασφαλίζει σταθερότητα;»

Για τα περί προληπτικής πιστωτικής γραμμής, επανέλαβε ότι δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα, «διότι δεν την χρειαζόμαστε». Στόχος είναι, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα να λάβει μέρος στο επόμενο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που θα εκκινήσει η ΕΚΤ υπό τον Μάριο Ντράγκι, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση και η Κριστίν Λαγκάρντ που θα τον διαδεχθεί.

Για την υπόθεση της υπόθεσης της επένδυσης του Ελληνικού ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα ανακληθεί την επόμενη ημέρα.

«Θα εκδοθούν άμεσα οι δύο υπουργικές αποφάσεις για το Ελληνικό ώστε η επένδυση να ξεκινήσει άμεσα. Μιλάμε για 60.000 θέσεις εργασίας. Ο λόγος που εκδόθηκε η ΚΥΑ είναι ότι θέλουν να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Θα ανακληθεί άμεσα» είπε.

Σφοδρή ήταν η επίθεση του προέδρου της ΝΔ στον κ. Τσίπρα για την κριτική που ασκεί όσον αφορά στην υπόθεση των επικουρικών συντάξεων.

«Αυτό που απαντώ είναι αυτό που περιγράφω ως ασφαλιστικό με τρεις πυλώνες και εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες. Προφανώς και υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις. Η μεταβατικότητα γίνεται με απόλυτο σεβασμό στις επικουρικές συντάξεις. Ή είναι άσχετος ή είναι συκοφάντης. Μπορεί και τα δύο.».

Σχολιάζοντας τις αναφορές Τσίπρα «στα παλιά κόμματα που χρεοκόπησαν την Ελλάδα», απάντησε: «Γιατί δεν ρωτάει την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Γιάννη Ραγκούση που ήταν στο ΠΑΣΟΚ και τώρα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ;»

Υπογράμμισε ακόμα ότι είναι υπερήφανος για το όνομά του, «αλλά τίποτα δεν μου χαρίστηκε. Κανείς δεν πίστευε ότι θα κερδίσω την ηγεσία. Υποσχέθηκα όμως να κάνη τη ΝΔ μεγάλο κόμμα και το πέτυχα».

Τέλος, για το ζήτημα της ασφάλειας και του μεταναστευτικού, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι το θέμα της ασφάλειας είναι απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για το κόμμα του, επαναλαμβάνοντας ότι θα ενισχυθούν σε μέσα οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ, θα επιβραβεύονται όσοι πηγαίνουν σε «δύσκολα» Αστυνομικά Τμήματα, και θα καταργηθεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο.

Για το μεταναστευτικό δεσμεύθηκε για άμεση αλλαγή του πλαισίου για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου και άμεση επιστροφή των προσφύγων, η αίτηση των οποίων δεν εγκρίνεται, στην Τουρκία. «Δεν λύνεται το πρόβλημα με τη μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα» υπογράμμισε.

«Αλλά όλα αυτά απαιτούν έναν πρωθυπουργό που να πιστεύει ότι στο Αιγαίο υπάρχουν σύνορα».

Κλείνοντας σχολίασε: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από έναν πολιτικό που κλείνεται στο Μαξίνου και ακούει μόνο τους συμβούλους του».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS