Μητσοτάκης: Κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχοντας απέναντί του 10 δημοσιογράφους έδωσε απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της επόμενης ημέρας εστιάζοντας το αφήγημά του στην ανάπτυξη, την φορολογία, την εργασία, αλλά και βάζοντας στο επίκεντρο τον πολίτη και τη νέα γενιά, τα ασθενέστερα στρώματα, την οικογένεια, τους ανέργους.

Χαρακτήρισε το πρόγραμμα του για την οικονομία ρεαλιστικό, «καθώς θα οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου για την ανάπτυξη» η οποία αποτελεί και το «κλειδί» του προγράμματός του. Διευκρίνισε, απαντώντας σε αιτιάσεις του κ. Τσίπρα, ότι η υπερφολόγηση ήταν επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού της σημερινής κυβέρνησης, ενώ για άλλη μια φορά ξεκαθάρισε σχετικά με τα εργασιακά ότι «δεν μίλησε ποτέ για επταήμερη εργασία, αλλά για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων».

Δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, από τα πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει, προκειμένου να «αποφύγουμε τον σοβαρό κίνδυνο επικίνδυνοι βαρυποινίτες να βγουν εκτός φυλακής», συμπληρώνοντας για τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη πως «Μια απερχόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να επιλέξει την ηγεσία του Αρείου Πάγου».

Στα θέματα της ασφάλειας ήταν για άλλη μια φορά κατηγορηματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι θέμα προτεραιότητας για την κυβέρνησή του να επανέλθει το αίσθημα της ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες. «Οι αστυνομικοί θα βγουν από τα γραφεία τους και θα επιστρέψουν στις γειτονιές» σημείωσε.

Προτεραιότητα για στο πρόγραμμα της ΝΔ αποτελεί όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο ο εξορθολογισμός στο χώρο της Υγείας, ενώ «με τον πρώτο νόμο μας θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι άσυλο ιδεών», διευκρίνισε.

 

Κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί

Κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε σε πλαίσιο προσλήψεων μεγαλύτερο από τις αποχωρήσεις. Θα περιορίσουμε το αποτύπωμα των γενικών γραμματέων. Θα υπάρχει καθορισμένος αριθμός μετακλητών για κάθε υπουργό και μία συστηματική προσπάθεια μείωσης του αποτυπώματος του κράτους εκεί όπου δεν είναι απαραίτητο.

 

Σενάρια συνεργασιών και αυτοδυναμίας

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε «το…απεταξάμην τον εφησυχασμό» καθώς μέχρι και την τελευταία ώρα όπως υπογράμμισε οι κάλπες θα είναι άδειες, ενώ τείνοντας χείρα έντιμης συνεργασίας, απεύθυνε κάλεσμα σε πολίτες και πολιτικές δυνάμεις που δεν ανήκαν παραδοσιακά στον χώρο της Κεντροδεξιάς να συμπαραταχθούν με την «γαλάζια» παράταξη προκειμένου να ισχυροποιηθεί περαιτέρω η νέα κυβέρνηση ώστε η χώρα να μην μπει στην περιπέτεια της ακυβερνησίας.

Ωστόσο σε θέματα συνεργασίας ξεκαθάρισε πως: «Αν δεν καταστεί δυνατό να σχηματιστεί κυβέρνηση, η χώρα θα οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές» επανέλαβε και υπογράμμισε: «Δεν έχω ακούσει κανένα από τα μικρότερα κόμματα να ζητούν συνεργασία, οπότε είμαι αποφασισμένος να θέσω τους Έλληνες προ του πραγματικού διλήμματος».

Ο Μητσοτάκης εκτίμησε ότι είναι μονόδρομος η αυτοδυναμία επικεντρώνοντας όχι στην εξουσία, αλλά στο μείζον που είναι η ανάγκη διακυβέρνησης του τόπου και η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Οι πειραματισμοί της απλής αναλογικής του Αλέξη Τσίπρα όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικοί, αλλά αποδεικνύονται και καταστροφικοί για την πορεία της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες των κρίσιμων εθνικών εκλογών τα δύο μεγάλα κόμματα-για διαφορετικό λόγο το καθένα - έχουν υιοθετήσει την ίδια ρητορική κάνοντας λόγο για «άδειες κάλπες».

Είναι γεγονός ότι οι κάλπες της 7ης Ιουλίου είναι άδειες, όμως οι κάλπες της 26η Μαΐου κι των ευρωεκλογών έχουν προδιαγράψει ένα εκλογικό αποτέλεσμα, ήττας για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, νίκης ή και αυτοδυναμίας ακόμη για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως επεσήμανε και στην συνέντευξή του στον ALPHA, θέλει να ισχυροποιήσει το χαρτί της ενδεχόμενης αυτοδυναμίας, αφού δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει την διακυβέρνηση της χώρας με οριακή πλειοψηφία, ενώ από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας έχει συμφέρον να «μηδενίζει» την κάλπη, η οποία λίγες ημέρες πριν κατέγραψε την πολιτική και την κομματική του συντριβή.

Οι κάλπες για τον κ. Τσίπρα δεν είναι άδειες, αλλά γεμάτες με την ήττα της 26ης Μαΐου.

 

Στρατηγική ανάπτυξης

Η σταθερότητα της νέας κυβέρνησης είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και προαπαιτούμενο για την πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλύοντας κάθε πτυχή του κυβερνητικού σχεδίου της ΝΔ με στόχο αυτό να καλύψει το σύνολο της κοινωνίας, ανέλυσε τα σημεία της στρατηγικής ανάπτυξης που σχεδιάζει.

«Ο στόχος για την ανάπτυξη είναι κρίσιμος για την επόμενη ημέρα» σημείωσε συγκεκριμένα και η στρατηγική της ανάπτυξης στο πρόγραμμά του εμπεριέχει: Μεταρρυθμίσεις. Ενίσχυση της ρευστότητας. Πάταξη της γραφειοκρατίας. Μείωση των φόρων και των εισφορών και μια κυβέρνηση, με ισχυρή εντολή, προκειμένου να ανακτήσει η χώρα την χαμένη της αξιοπιστία εντός και εκτός συνόρων.

Η απελπιστική επίδοση του κ. Τσίπρα στους τομείς της παιδείας, της ασφάλειας, της Δικαιοσύνης, της φορολογικής πολιτικής και της διχαστικής γλώσσας στα εθνικά θέματα, είναι «οι αμαρτίες» που θα κληρονομήσει η επόμενη κυβέρνηση. Γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε ξεκάθαρα τις κρίσιμες παραμέτρους της επόμενης ημέρας, γνωρίζοντας ότι αυτή θα είναι «ναρκοθετημένη» από την σημερινή κυβέρνηση, κι ότι θα έχει στη διάθεσή του μια εξαιρετικά σύντομη περίοδο χάριτος.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS