Αμετανόητος ο Τσίπρας για μνημόνιο, Μάτι, κότερο, Πετσίτη

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε προ της ήττας και απέναντι σε ένα προεξοφλημένο εκλογικό αποτέλεσμα  μια κίνηση εντυπωσιασμού κατά τα δικά του κριτήρια, σπάζοντας το εμπάργκο στο ΣΚΑΙ. 

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επιστρατεύοντας για άλλη μια φορά τη επιθετική ρητορική του, προς κάθε αντίπαλό του, αρχικά εμφανίστηκε να μπαίνει επιθετικά στη συζήτηση κάνοντας κριτική στους δημοσιογράφους και στο κανάλι του ΣΚΑΙ, επιχειρώντας να παραδώσει μαθήματα δημοσιογραφίας, σηκώνοντας το δάχτυλο τόσο προς τους συνομιλητές του, όσο και στους συναδέλφους του που είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ.

Δεν κατάφερε ωστόσο να δώσει απαντήσεις όταν ρωτήθηκε για τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε «φίλια» μέσα όπως τα χαρακτηρίζει ο ίδιος, και είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 «Η κριτική είναι κριτική αλλά πολλές φορές ξεπερνιούνται τα όρια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει τα όρια πολλές φορές. Εγώ δεν έχω απευθυνθεί σε όλους τους δημοσιογράφους, όμως θεωρώ πως τα ΜΜΕ παίζουν ένα ρόλο. Και πολλές φορές στον σταθμό σας υπερβαίνατε τα όρια. Και έχω σκεφτεί πολλές φορές να εξομαλυνθεί αυτή η σχέση είπε ο κ. Τσίπρας».

 Με την διάθεσή του να εξακολουθεί να είναι επιθετική ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε αμυνόμενος αρχικά να διαστρεβλώσει τις θέσεις της ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις και να εμφανίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι εκείνο που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των πολλών, ενώ δεν ξέχασε να κάνει και επίθεση στον Κώστα Καραμανλή, τον οποίοι λίγες ημέρες πριν τις εκλογές έχει βάλει στο στόχαστρο, ενώ δεν έλειψαν οι αιχμές στον Αντώνη Σαμαρά, στον Γιώργο Παπανδρέου και φυσικά στον Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίο φρόντισε να ρίξει την ευθύνη του 2015, ενώ ο ίδιος δήλωσε… άγνοια και αφέλεια.

Παρ’ ότι δήλωσε αρχικά ότι θέλει να μιλήσει από καρδιάς και να παραδεχθεί τα λάθη του ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αλαζονικός για άλλη μια φορά, αποδεχόμενος  για τον εαυτό του μόνο τον ρόλο του «ήρωα», παρά τις κάποιες λάθος επιλογές που παραδέχθηκε ότι έκανε.

Στις λάθος επιλογές φυσικά και ο Βαρουφάκης. Ερωτηθείς για την διαπραγμάτευση του 2015 παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η επιλογή Βαρουφάκη «και την πλήρωσα», ανέφερε μιλώντας για τον εαυτό του κυρίως, κι όχι αν η επιλογή αυτή είχε αντίκτυπο και στους Έλληνες πολίτες. Δικαιολόγησε ωστόσο ακόμη και τις λάθος επιλογές προσποιούμενος τον… αφελή και ζητώντας άφεση αμαρτιών για τις αυταπάτες που είχε το 2015.

 Από την εμφάνισή του στο ΣΚΑΙ, δεν έλλειψε φυσικά και η αγαπημένη του τακτική, η σκανδαλολογία στην οποία έχει επενδύσει το μεγαλύτερο πολιτικό του κεφάλαιο. Η επιμονή του ωστόσο στην υπόθεση NOVARTIS τον οδήγησε για άλλη μια φορά στην λάθος τακτική, με την οποία πρωτοαναφέρθηκε η κυβέρνησή του στην συγκεκριμένη υπόθεση.  Παρ’ ότι δεν βρέθηκε πολιτικό χρήμα, ο Αλέξης Τσίπρας, γενικά και αόριστα σχολίασε «προς στιγμήν».  

Ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε μια μόνιμη άμυνα, χαμήλωσε τους τόνους μόνο όταν αναφέρθηκε στο Μάτι, όπου προς έκπληξη όλων έδωσε μια απίστευτη δικαιολογία για το τηλεοπτικό σόου στην σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων,  που παρακολούθησε όλη η Ελλάδα την ημέρα της εθνικής τραγωδίας με τους 102 νεκρούς. Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να πείσει ότι δεν γνώριζε πως η σύσκεψη είναι live. Δήλωσε δηλαδή το πρωτάκουστο  ότι ένας πρωθυπουργός ήταν live χωρίς να το γνωρίζει και χωρίς να ενημερωθεί από τους συνεργάτες του. 

Όσο για τους λόγους που όσοι συμμετείχαν στην σύσκεψη δεν τον ενημέρωσαν για τους νεκρούς είπε ότι… είχαν τρακ! «Είδαν τις κάμερες και πάγωσαν». Και προφανώς από την παγωμάρα τους κανείς ούτε καν ο αρμόδιος υπουργός δεν κατάφερε να ξεπεράσει το τρακ του τηλεοπτικού φακού και ζητήσει να κλείσουν οι κάμερες προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για μια εθνική τραγωδία.

Με περιφρονητική έως και προσβλητική στάση απέναντι στη Δημοσιογραφία, με διάθεση να μην παραδεχθεί κανένα λάθος, αλλά μόνο λάθος επιλογές που του «στοίχησαν», ο πρωθυπουργός επέδειξε  αδυναμία να προστατεύσει ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS