Μητσοτάκης στο Reuters: Ανάπτυξη μόνο με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις

«Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται για να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη είναι μια σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Reuters.

«Αν καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό τον στόχο- και είμαι πολύ αισιόδοξος- νομίζω ότι θα στείλουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχουμε μπροστά μας τέσσερα χρόνια, χωρίς επιπλέον εκλογές, για να υλοποιήσουμε τα πλάνα μας», συμπλήρωσε. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ακολούθησε τον κ. Μητσοτάκη στην περιοδεία του στη βόρεια Ελλάδα και σημειώνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κάλυψε πάνω από 1.100 χλμ. σε 14 ώρες, αεροπορικώς και οδικώς.

Ο μόνος τρόπος να μπει η ελληνική οικονομία σε ένα διαφορετικό μονοπάτι ανάπτυξης είναι οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις, τονίζει ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Reuters. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να «ξεκλειδώσει» τις μεταρρυθμίσεις, να μειώσει το άσκοπα μεγάλο αποτύπωμα του κράτους και να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα δανείζεται με το ίδιο κόστος με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, συνεχίζει το Reuters, σχεδιάζει να κάνει μια ειλικρινή συζήτηση με τους Ευρωπαίους δανειστές για τη μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% για το 2020-2022, μια κίνηση που θα επιτρέψει περαιτέρω περικοπές φόρων.

«Θέλω μια χώρα που πάνω από όλα θα είναι πολύ αισιόδοξη για το λαμπρό της μέλλον. Βάζω πολύ ψηλά τον πήχη… είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα μπροστά», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Επειτα από χρόνια εύθραυστων συνασπισμών, ο Μητσοτάκης μπορεί να γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης σε σχεδόν μία δεκαετία, κάτι που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει το πλάνο του με μειωμένο ρίσκο να τον εμποδίσουν πολιτικοί περιορισμοί», σημειώνει το Reuters.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS