Σάλος με το ταξίδι του Τσίπρα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για κομματική ομιλία

Ερωτήματα, αλλά και αντιδράσεις προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε χθες βράδυ στην Κρήτη, για κομματική, προεκλογική ομιλία, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Και προκαλεί ερωτήματα και αντιδράσεις, γιατί το αεροσκάφος υποτίθεται και πρέπει να χρησιμοποιείται για τις κρατικές υποθέσεις και τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού, και όχι για τις κομματικές δραστηριότητες.

 tsp skaf 2 7 1

Αλλωστε ο κ. Τσίπρας μόλις προ ημερών, είχε διαβεβαιώσει ότι δεν χρησιμοποιεί το αεροσκάφος, παρά μόνο για τις διεθνείς επαφές του με τους ομολόγους του, κι αυτό για λόγους πρεστίζ της χώρας, ενώ αποφεύγει να το χρησιμοποιεί σε άλλες περιστάσεις, είχε πει, αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνονται τέτοια μεγάλα έξοδα.

Κάτι που δεν συνέβη βέβαια ούτε στην αρχή της προεκλογικής καμπάνιας, όταν επισκέφθηκε το Βελβεντό Κοζάνης με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για να επισκεφθεί τον τοπικό αγροτικό συνεταιρισμό, αν και υπήρχε εσωτερική πτήση.

 tsp skaf 2 7 2

Πρόκειται για ταξίδι τον Απρίλιο του 2019. Εκεί, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με κατοίκους, επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Οπωροκηπευτικών και τον υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

 tsp skaf 2 7 3

Οι αντιδράσεις από την συνεχή χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τον κ. Τσίπρα, μετά τις αποκαλύψεις μάλιστα για την αναβάθμιση του μενού με την προσθήκη gourmet πιάτων, οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στην χρήση και εσωτερικών πτήσεων, αλλά προφανώς η υπόσχεση κράτησε λίγο. Και χθες εμφανίστηκε στην Κρήτη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αν και η ομιλία του ήταν καθαρά κομματική.

Το βίντεο του Γιώργου Κατρούγκαλου

Η χρήση των κρατικών προνομίων και υποδομών για κομματικούς λόγους όμως, δεν περιορίζεται στον Αλέξη Τσίπρα και τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας. Μόλις χθες αποκαλύφθηκε ότι και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, χρησιμοποίησε το ιστορικό κτήριο του Υπουργείου Εξωτερικών, σαν φόντο για το προεκλογικό του σποτ.

Ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίζεται στην μεγάλη αίθουσα έξω από το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών, φαίνεται να περπατά στις ιστορικές σκάλες του κτηρίου και μετά απευθύνεται στους ψηφοφόρους του. Ντυμένος άψογα, με την χαρακτηριστική pochette, που είναι το σήμα κατατεθέν του στιλ του, αλλά χωρίς γραβάτα, ο κ. Κατρούγκαλος είναι ο πρώτος ΥΠΕΞ που χρησιμοποιεί το κτήριο της υπηρεσίας για το προεκλογικό του- κομματικό σποτ. Σποτ που κλείνει με τον κ. Κατρούγκαλο να βάζει το δίλημμα των εκλογών, από την είσοδο του υπουργείου και στο βάθος να φαίνεται η Βουλή των Ελλήνων.

 

Τα φυλλάδια του Σταύρου Αραχωβίτη

Το τρίτο κρούσμα έχει να κάνει με τα φυλλάδια που μοίρασε λίγες ημέρες προ των εκλογών, μέσω κυρίως εφημερίδων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης. Το έντυπο που τυπώθηκε και διανεμήθηκε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, υποτίθεται ότι ενημερώνει τους Έλληνες αγρότες για τις δράσεις του υπουργείου και όπως σημειώνει ο ίδιος ο υπουργός έγινε με απευθείας ανάθεση.

Στην ουσία πρόκειται για ένα προπαγανδιστικό για την κυβέρνηση διαφημιστικό φυλλάδιο που τυπώθηκε με χρήματα του δημοσίου, και προωθεί το υπουργείο, τις πολιτικές του και τον υπουργό. Έστω κι αν όπως σημειώνει ο κ. Αραχωβίτης, το όνομα του δεν αναφέρεται στο φυλλάδιο, ενώ η εκτύπωση και η διανομή είχε αποφασιστεί πριν από τις πρόωρες εκλογές. Γιατί η διανομή υλικού στους αγρότες έγινε μέσω εντύπων που κατ εξοχήν διανέμονται και κυκλοφορούν στην Αθήνα, και όχι στον τύπο της περιφέρειας, δεν το εξηγεί ο κ. Υπουργός...

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS