Το παρασκήνιο πίσω από τη μη πραγματοποίηση του debate

Σε οριστικό «ναυάγιο» κατέληξε τελικά η συζήτηση των κομμάτων για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει το ντιμπέιτ να πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου, ωστόσο λίγο αργότερα λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα συγκληθεί την 30 Ιουνίου η Κουμουνδρούρου δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να παραστεί στη συζήτηση. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιχειρήσει να κάνει και χιούμορ, λέγοντας ότι θα μπορούσε να παραστεί στο ντιμπέιτ με... skype από τις Βρυξέλλες.

Ακολούθως ξεκίνησε νέα διαβούλευση των κομμάτων προκειμένου να βρουν μια νέα ημερομηνία, πέραν της 1ης Ιουλίου που είχε απορρίψει ο ΣΥΡΙΖΑ για να διεξαχθεί η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών. Και ενώ στο εντωμεταξύ οι αρχηγοί των κομμάτων είχαν τροποποιήσει το πρόγραμμά τους και προσπαθούσαν όλοι να βρουν ένα άλλο κοινό κενό για να γίνει το ντιμπέιτ, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε στο τραπέζι την πρότασή του για ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου λέγοντας ότι θα μπορούσε να γίνει… «αργά το βράδυ μετά τις 10».

Στη συγκεκριμένη πρόταση αντέδρασε έντονα το ΚΚΕ, το οποίο έχει ανατρέψει δύο φορές το πρόγραμμά του για την συγκεκριμένη ημέρα προκειμένου να διευκολύνει την διεξαγωγή της τηλεμαχίας και δεν προτίθεται να το αλλάξει για τρίτη φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διάλογος που διημείφθη έχει ως εξής:

Ν. Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) θα ήθελα να μου επιτρέψετε μια επικοινωνία με το Μ. Μαξίμου… (επιστρέφοντας) ο πρωθυπουργός δέχεται να ορίσουμε το debateτην 1η Ιουλίου, αργά, στις 10 το βράδυ

Κ. Ζούλας (ΝΔ): εμείς αποδεχόμαστε την 1η Ιουλίου

Μ. Οθωνας (ΚΙΝΑΛ): γιατί δεν το προτείνατε αυτό την Παρασκευή που γνωρίζατε το πρόγραμμα του καθενός;

Γ. Γκιόκας (ΚΚΕ): αποκλείεται! Έχουμε αλλάξει ήδη δύο φορές την Θεσσαλονίκη και έχουμε τυπώσει και υλικό

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για απροθυμία να αλλάξουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα και κάλεσε την ΝΔ «να μην κρύβεται για να γίνει η τηλεμαχία μεταξύ των Τσίπρα – Μητσοτάκη». Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ο Μανώλης Οθωνας σχολίασε πως «επιβεβαιώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς»

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS