Να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στη Μεσόγειο προτίθεται ο Τσίπρας

Να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα σκέφτεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Εφης Αχτσιόγλου, η οποία μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός στο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα». Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση ακόμη περιμένει να ενημερωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για το τι συζητήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την τελευταία τους συνάντηση στην Αγκυρα.

Επιχείρηση περιορισμού του αντίκτυπου του ΚΥΣΕΑ από την Εφη Αχτσιόγλου

Η Εφη Αχτσιόγλου επιχείρησε να μετριάσει τον αντίκτυπο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, υπογραμμίζοντας ότι «ανήσυχοι δεν πρέπει να είμαστε» σχετικά με το εάν υπάρχει ανησυχία για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Παράλληλα, υπερασπίστηκε τις κινήσεις της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι «η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ ήταν απαραίτητη» και απέρριψε τα περί δραματοποίησης. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στη ΝΔ κάνοντας λόγο για απαράδεκτη επικοινωνιακή πολιτική. «Η λειτουργία ενός οργάνου δεν έγινε για δραματοποίηση», ανέφερε.

Η Εφη Αχτσιόγλου, μεταξύ άλλων, συνέδεσε την συντονισμένη αντίδραση της Ευρώπης με την ελληνική την εξωτερική πολιτική των τελευταίων χρόνων. «Το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε τέτοια συντονισμένη ενέργεια, σε επίπεδο Ευρώπης, απέναντι σε αυτή την τουρκική προκλητικότητα, είναι ακριβώς αποτέλεσμα των ερεισμάτων που μπόρεσε να δημιουργήσει η ελληνική κυβέρνηση στο διεθνές στερέωμα τα τελευταία χρόνια, χάρη στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που είχε», είπε.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS