Κι όμως δεν ...γυρίζει

του Νίκου Σίμου

Το γνωστό ρητό του Γαλιλαίου και μάλιστα λάθος –όπως συνήθως κάνει- επέλεξε ο πρωθυπουργός για να μας πει ότι μπορεί να αντιστραφεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Κατ’αυτόν ...γυρίζει, ενώ η αλήθεια είναι ,όπως πράγματι είπε ο Γαλιλαίος, κινείται. Και κινείται η διαφορά υπερ της ΝΔ, ανοδικά.


Ας παρουμε μερικές ασφαλείς ενδείξεις ότι το αποτέλεσμα της 26ης Μαίου δεν αλλάζει:

Από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, έτσι όπως αυτά οριστικοποιήθηκαν στον δεύτερο γύρο προέκυψε κατ’ αρχάς και ένα κρίσιμο συμπέρασμα ενδεικτικό του τι θα συμβεί στις γενικές εκλογές. Στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο των Αθηναίων, έχουμε συνολικώς το 1/3 περίπου του εκλογικού σώματος. Αυτών που ψηφίζουν και όχι όσων είναι εγγεγραμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, όπου φαίνεται ότι δεν έχει γίνει η πρέπουσα εκκαθάριση. Αυτό το 1/3 επέλεξε βροντωδώς αλλαγή. Τι σημαίνει αυτό; Αν λάβουμε υπόψιν τι είχε συμβεί στις εκλογές του 2015 με την επικράτηση της κ. Δούρου, που ήταν τελικώς πρόκριμα και για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, καταλαβαίνει κανείς τι πρόκειται να συμβεί στις βουλευτικές εκλογές, όταν μάλιστα η ήττα της υποψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με συντριπτική διαφορά σε σχέση με την νίκη της το 2015.

Ένα άλλο ...προφητικό στοιχείο προκύπτει από την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας. Ένα παραδοσιακό προπύργιο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο για πρώτη φορά επεκράτησε η ΝΔ. Το σημαντικό εύρημα που προοιωνίζεται βέβαιη κυβερνητική αλλαγή: Ο ηττηθείς υποψήφιος Κατσιφάρας υποστηρίχθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΚΙΝ.ΑΛ! Αλλά ηττήθηκε κατά κράτος από τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας. Και στο σημείο αυτό ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε η ντουντούκα του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μπορούν να προβάλουν το κωμικό επιχείρημα: Κερδίζει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις κι εμείς στις εκλογές!
Γιατί η ελληνική κοινωνία απαιτεί αλλαγή; Διότι μεταξύ άλλων –πέραν δηλαδή των όσων έχει υποστεί από την αριστερή διακυβέρνηση- λαμβάνει και από αλού ορισμένα μηνύματα και τα ερμηνεύει αναλόγως. Πχ. διαβάζει ότι η Πορτογαλία (που εντάχθηκε πολύ αργότερα από εμας στην ΕΟΚ) πέρασε την ίδια κρίση. Πηγαίνοντας δε να ψηφίσουν στις 7 Ιουλίου σκέπτονται πολύ λογικά ότι: (α) Η Πορτογαλία βγήκε από την κρίση και δανείζεται όπως η Γερμανία με χαμηλό επιτόκιο. (β) τα ελληνικά επιτόκια δανεισμού παραμένουν υψηλά, αλλά έπεσαν (ακόμη και στο 1,8% το 5ετές) μόλις «μύρισε» από τις πρόσφατες εκλογές κυβερνητική αλλαγή.

Συνδυάζουν λοιπόν αυτά τα δύο γεγονότα και αντιλάμβάνονται που θα ξαναεπιστρέψει η χώρα και τι οι ίδιοι θα υποστούν ξανά αν ψηφίσει πάλι αυτούς που τον κατέστρεψαν!

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS