ΝΔ για τους διορισμούς στον Αρειο Πάγο: Είναι αντισυνταγματικοί -Εχουμε εμπιστοσύνη στον ΠτΔ

Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξέδωσε η ΝΔ μετά την επιλογή νέας ηγεσίας στον Αρειο Πάγο.

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου επελέγη για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου η Ειρήνη Καλού και στη θέση της εισαγγελέως η Δήμητρα Κοκοτίνη. Η ΝΔ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «αντισυνταγματικό διορισμό» και «πρωτοφανή απόφαση». Υπογραμμίζει, δε, ότι η κυβέρνηση εμπλέκει με απαράδεκτο τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή όχι τον διορισμό.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Η απερχόμενη κυβέρνηση παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που της απηύθυνε η αντιπολίτευση ότι δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει καμία απόφαση πέραν των τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών που η ίδια προκήρυξε, προχώρησε σήμερα στον αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για θεσμικά πρωτοφανή απόφαση, η οποία μάλιστα εμπλέκει -κατά τρόπο απαράδεκτο- και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς εκείνος πλέον καλείται να αποφασίσει αν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια, όπως την έχει χαρακτηρίσει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας. Η ΝΔ προφανώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS