Ομολογία ήττας από Τσίπρα οι υπαινιγμοί για πρόωρες εκλογές;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της Κυριακής άφησε ο Αλέξης Τσίπρας μερικά 24ωρα μετά τον αντίστοιχο υπαινιγμό που έκανε ο στενός του συνεργάτης και υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Η αλλαγή στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει να κάνει με επικοινωνιακούς λόγους που συνηθίζονται από τα κομματικά επιτελεία λίγο πριν την κάθε εκλογική αναμέτρηση, προκειμένου να επιτευχθεί η συσπείρωση ενός κόμματος, αλλά με το ενδεχόμενο της εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.

Επικοινωνιολόγοι και πολιτικοί αναλυτές ερμηνεύουν με αυτό τον τρόπο την αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα κατά την σημερινή του εμφάνιση στην ΕΡΤ, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, από την στιγμή που η κυβέρνηση μπαίνει σε μια… περιπέτεια, εφόσον αποδοκιμαστεί η πολιτική του.

Μάλιστα, μετά τον πρωθυπουργό που δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο, ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτες του πρωθυπουργού, Χριστόφορος Βερναρδάκης έκανε πιο σαφή την αναφορά του πρωθυπουργού μιλώντας ξεκάθαρα για πρώτη φορά, το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών άλλωστε επεξεργάζεται το Μαξίμου εδώ και καιρό, ενώ ήδη τα δημοσιεύματα μιλούσαν για κάλπες τον Ιούνιο σε περίπτωση που η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι μεγάλη, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Η ανησυχία του Μαξίμου για την επόμενη ημέρα και τα μηνύματα που θα στείλει μια – αναμενόμενη κατά τις δημοσκοπήσεις – εκλογική συντριβή του κυβερνώντος κόμματος για την δυναμική του στις εθνικές εκλογές αποτυπώθηκαν και στην σημερινή δήλωση-παραδοχή του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση αλλά είναι φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα να ζητάει επιμόνως η αντιπολίτευση την καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης είναι φανερό ότι την Κυριακή ο κόσμος θα ψηφίσει για το πολιτικό σχέδιο για το πως θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια. Εγώ δεν μπορώ να βγω και να πω στον ελληνικό λαό ότι δεν τρέχει και τίποτα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού θα μπορέσω να εφαρμόσω τα θετικά μέτρα. Αν αποδοκιμαστούν όλα είναι ανοικτά. Κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο στην κάλπη. Σε τρεις μήνες είναι οι εκλογές ο πρωθυπουργός θα εκλεγεί σε τρεις μήνες. Αν το πολιτικό σχέδιο μας έχει την έγκριση του ελληνικού λαού αυτό σημαίνει δύναμη. Η νομιμοποίηση της λαϊκής ετυμηγορίας θα μας δώσει περιθώρια και δύναμη να αποτρέψω την εκλογή Βέμπερ στην ηγεσία της Κομισιόν. Με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουμε σε μια περιπέτεια».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS