Τι γράφει ο διεθνής Τύπος για τον Τσίπρα στο κότερο

Δημοσιεύματα για τις «περιπέτειες» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το κότερο της οικογένειας Παναγόπουλου αλλά και τις προειδοποιήσεις οίκων αξιολόγησης για τις προεκλογικές παροχές φιλοξενεί ο Τύπος της Αυστρίας και της Γερμανίας.

Στο ζήτημα των προεκλογικών παροχών, που έθιξε αναλυτικά και η Tagesschau, αναφέρθηκε γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Handelsblatt: Αναστέλλονται, λόγω παροχών, οι ελαφρύνσεις του χρέους;

Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, το άρθρο της Handelsblatt έχει τίτλο «Ο οίκος αξιολόγησης Fitsch προειδοποιεί την Αθήνα για επιστροφή της κρίσης».

Η Handelsblatt, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «λίγο πριν τις ευρωεκλογές οι δανειστές θέλουν να αποφύγουν μια νέα αντιπαράθεση με την Αθήνα. Το ζήτημα των παροχών όμως θα βρίσκεται στις 13 Ιουνίου στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup, όπου οι υπουργοί ενδέχεται να συζητήσουν την επιβολή κυρώσεων».

Ο Γερμανός αρθρογράφος εκφράζει, καταλήγοντας, την πεποίθηση ότι «δεν αποκλείεται οι δανειστές να αναστείλουν τις ελαφρύνσεις του χρέους που σχεδιάζονται για το φθινόπωρο και να αρνηθούν το πράσινο φως στην πρόωρη αποπληρωμή των πιστώσεων του ΔΝΤ».

Wiener Zeitung: Σάλος με τις φωτογραφίες Τσίπρα στο κότερο

Την ίδια στιγμή, η αυστριακή Wiener Zeitung αναφέρεται στο σάλο, ο οποίος δημιουργήθηκε στην Ελλάδα μετά την κυκλοφορία φωτογραφιών που δείχνουν τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με μαγιό «σε κότερο πάμπλουτης εφοπλιστικής οικογένειας».

Υπενθυμίζεται ότι «καρφιά» για την υπόθεση του κότερου, κατά του Ελληνα πρωθυπουργού, είχε εξαπολύσει και η Süddeutsche Zeitung.

Η αυστριακή εφημερίδα σημειώνει ότι λίγο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε κοινωνικές παροχές, ενώ την περασμένη Πέμπτη υποσχέθηκε 3.000 προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας σε δημόσια σχολεία και αυξήσεις 10%.

«Τέτοιες αυξήσεις μόνο να ονειρεύονται μπορούν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα» σχολιάζει, δηκτικά, η WZ.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS