Τσίπρας στη Βουλή: Δεν είναι προεκλογικά κόλπα οι παροχές

Στη Βουλή βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις 120 δόσεις, αλλά και τις προεκλογικές παροχές. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του από το βήμα της Ολομέλειας υποστήριξε πως η 13η σύνταξη δεν είναι ούτε κόλπα, ούτε προεκλογικές παροχές.

Μίλησε για μια θετική πορεία της οικονομίας και ότι πλέον στην Βουλή να συζητάμε μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνίας και όχι μέτρα που δημιουργούν συνθήκες λιτότητας και κοινωνικής λεηλασίας. Μάλιστα προχώρησε και στην παραδοχή ότι «αναγκαστήκαμε και εμείς να φέρουμε μέτρα τέτοια μικρότερης έντασης και ισχύος τα πρώτα χρόνια 2015-16».

Παράλληλα για ακόμα μία φορά ο κ.Τσίπρας επιχείρησε να διώξει τα γκρίζα σύννεφα που δημιούργησαν οι φωτογραφίες του από τις διακοπές του στο υπερπολυτελές σκάφος εφοπλιστικής οικογένειας και μίλησε για παροχές στους πολλούς και όχι στους πλούσιους.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα μέτρα έχουν άμεση απόδοση, τόσο στους καταναλωτές, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μαγαζάτορες, αλλά και στα νοικοκυριά, καθώς από Δευτέρα κιόλας το καλάθι των νοικοκυριών ενισχύεται καθώς όλα τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ θα κοστίζουν λιγότερο.

Επίσης, είπε πως η κυβέρνηση μειώνει τον ΦΠΑ στην Ενέργεια, σε ό,τι αφορά τον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο, από τον συντελεστή του 13% που είναι σήμερα, στον υπερεκπτωτικό συντελεστή του 6% που αφορά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το πακέτο των μέτρων θα επιφέρει επιπλέον ανάπτυξη και θα δώσει δυνατότητες για πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας ανέδειξε «την αντίφαση της αντιπολίτευσης η οποία από τη μία καταγγέλει τα μέτρα και από την άλλη τα ψηφίζει - εμένα πάντως μου αρκεί που τα ψηφίζετε», είπε χαρακτηριστικά

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός είπε:

Επαναφέραμε την ισχύ των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11%

Καταργήσαμε τον υποκατώτατο για τους νέους

Αποδώσαμε ξανά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ποσό της υπεραπόδοσης στους πολλούς

Δεσμευθήκαμε και υλοποιήσαμε για μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας στη ΔΕΘ

Δεσμευθήκαμε και υλοποιούμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών, τις 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή, την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ακολούθως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, δηλ.:

Την ευνοϊκή ρύθμιση για εκατομμύρια συμπολίτες μας, που την αναμένουν πώς και πώς, για τις 120 δόσεις

Τη ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και ΟΤΑ

Τη επαναφορά της μείωσης, του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν αυτή που την είχε καταργήσει.

Τη μετάταξη, επίσης, όλων των τροφίμων από τον συντελεστή 24% στον συντελεστή 13%.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS