Τσίπρας: Η ιδεολογία μας μοιάζει με του Χριστού [Video]

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στα εγκαίνια -χθες, Κυριακή- του νοσοκομείου Λευκάδας, ότι η αριστερή ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά στον χριστιανισμό «κι ας μας κάνουν κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς».

Η επίμαχη φράση ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, εξήγγειλε νέες προσλήψεις στον χώρο της Υγείας και εξήρε το έργο των επικεφαλής του υπουργείου, A. Ξανθού και Π. Πολάκη.

Συγκεκριμένα, την ώρα που υποστήριζε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε «το πάρτι στο χώρο της Υγείας» ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια μικρή παύση, λέγοντας ότι «θέλω να το πω κι αυτό».

Σε εκείνο το σημείο τόνισε:

«Είναι εδώ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης. Διότι ξέρετε ότι οι δικές μας οι αρχές και οι αξίες, η δική μας ιδεολογία, κι ας μας λένε κάποιοι, κι ας μας κάνουν κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς, είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός, από αυτά που πρεσβεύουν και πράττουν αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς».

Το σχετικό απόσπασμα στο 6ο λεπτό του βίντεο:

 

Είναι προφανές ότι όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης ο Αλέξης Τσίπρας θα πει και θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να ανακόψει την αναμενόμενη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές. Κανείς βέβαια στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέμενε ο πρωθυπουργός να επικαλεστεί τον Χριστό προκειμένου να προσεγγίσει ένα ακροατήριο πιστών το οποίο παλιότερα έδιωχνε από το κόμμα του!

Τσίπρας: Διώξαμε τους ποντικούς από τον ναό της Υγείας

Αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε την αναφορά του στα θεία με το… έργο της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας σημειώνοντας ότι «εμείς λοιπόν διώξαμε από το ναό της υγείας όλους τους εκείνους τους εμπόρους, τους μεταπράτες, τα ποντίκια που ροκάνιζαν δισεκατομμύρια και δημιουργούσαν αυτά τα ελλείμματα για να μη μπορεί ο λαός να έχει πρόσβαση σε δημόσιες και ελεύθερες υπηρεσίες υγείας».

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια δεσμεύτηκε ότι «τα επόμενα χρόνια θα έχουμε 2.000 προσλήψεις κάθε χρόνο στο χώρο της Υγείας», ενώ προανήγγειλε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμα δυο ακόμη νοσοκομεία -αυτό της Καρπάθου και αυτό της Χαλκίδας.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS