Χωρίς συμφωνία με τους θεσμούς οι υποσχέσεις του Τσίπρα στο Ζάππειο

Απροετοίμαστους φαίνεται πως έπιασε τους θεσμούς η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού το απόγευμα της Τρίτης για προεκλογικά δώρα στο πλαίσιο της νέας οικονομικής πολιτικής για το 2019 και το 2020.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι περισσότεροι από τους ανώτερους αξιωματούχους που έχουν υπό την εποπτεία τους την πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν φάνηκαν να είναι ενήμεροι για τις εξαγγελίες του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ίσως από την έκπληξη του Αλέξη Τσίπρα να εξαιρείται ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ο οποίος είχε δηλώσει μέσω εκπροσώπου του πριν από τις ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα ότι «η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΜΣ είναι ξεκάθαρη». Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε έμφαση στη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, στο Eurogroup του καλοκαιριού του 2018, με τον συμφωνημένο στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2022 να είναι 3,5% του ΑΕΠ».

Όσο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν φαίνεται να ήταν ενήμεροι οι αξιωματούχοι πως η ελληνική πλευρά θα προβεί σε οποιεσδήποτε παροχές .

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η μόνη συζήτηση που πρέπει να έγινε μεταξύ των αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών και των θεσμών είναι μία αναφορά χθες το πρωί κατά τη διάρκεια των συζητήσεων των τεχνικών κλιμακίων που βρίσκονται στην Αθήνα. Αναμένεται κατά τις σημερινές συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων να γίνει μία πρώτη συζήτηση και ανάλυση των εξαγγελιών.

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS