Τα «κάστρα» που κρίνουν τις εκλογές

Στις περιοχές από τις οποίες αντλούν τα μεγαλύτερα ποσοστά τους στρέφουν παραδοσιακά το ενδιαφέρον τους τα κόμματα στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Παρόλο που οι ευρωεκλογές του 2014 βρίσκονται 5 χρόνια μακριά, τα επιτελεία της Κουμουνδούρου και της Πειραιώς έχουν κυκλώσει στον χάρτη της Ελλάδας συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες.

Πρόκειται για τα λεγόμενα «κάστρα», τα οποία στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας έχουν διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες, ενώ αυτά του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο «καινούργια» και επομένως πιο ασταθή.

Η Νέα Δημοκρατία ιστορικά εμφανίζεται να έχει τη μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων της σε δύο περιοχές της Ελλάδας, την Πελοπόννησο και τη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό αποτυπώνεται και στα υψηλότερα ποσοστά στις ευρωεκλογές του 2014, τα οποία καταγράφονται μεταξύ άλλων σε Λακωνία, Μεσσηνία, Καστοριά, Εβρο, Σέρρες και Χαλκιδική.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014 είχε σημειώσει τα υψηλότερα ποσοστά του στην Κεντρική και τη Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη. Από τα υψηλότερα ποσοστά του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα είχαν σημειωθεί σε Αχαΐα, Ηράκλειο, Χανιά, Ζάκυνθο, Βοιωτία και Εύβοια.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS