Τη Δευτέρα στη Βουλή η πρόταση μομφής για Πολάκη - Οι κοινές διακοπές με Τσίπρα

Την Δευτέρα θα κατατεθεί σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του Παύλου Πολάκη, για τα όσα απαράδεκτα είπε σε βάρος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ και τα επιδόματα.

Πρόταση μομφής που όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γιώργο Παπαδάκη, ήταν μια «ηθική υποχρέωση απέναντι στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο», που είναι και υποψήφιος της ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Η εξέλιξη πάντως δεν δείχνει να ανησυχεί τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας που προς το παρόν απολαμβάνει τις διακοπές του παρέα με τον κ. Τσίπρα στην Κρήτη. Γεγονός που είναι ένα ακόμα μήνυμα από την πλευρά του πρωθυπουργού και προς τα στελέχη του ή κυρίως προς τα στελέχη του που δυσφορούν με το κόστος που πληρώνουν προεκλογικά, από τις απρέπειες του κ. Πολάκη, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του…

Η πρόταση μομφής θα μετατραπεί αμέσως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τις γιορτές του Πάσχα, όταν ανακοίνωσε την πρόθεση του για την πρόταση μομφής σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι με το που θα κατατεθεί η πρόταση μομφής, θα ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή η συζήτηση για τον Παύλο Πολάκη θα παραπεμφθεί στο μέλλον, κάθε συζήτηση και άλλη δραστηριότητα στην Βουλή θα διακοπεί αμέσως, και θα ξεκινήσει- μετά ενδεχομένως από ένα διάλειμμα ολίγων ωρών- η τριήμερη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της τρίτης ημέρας, με φανερή ψηφοφορία.

Η δήλωση εκείνη του Αλέξη Τσίπρα με την οποία παρείχε πλήρη κάλυψη στον Παύλο Πολάκη, το ανοίκειο ύφος του οποίου το απέδωσε στον αψύ χαρακτήρα των Σφακιανών, εξέπληξε πολλούς. Πόσο μάλλον που είχε προηγηθεί ένα μπαράζ δηλώσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσαν τον Παύλο Πολάκη να ζητήσει συγνώμη, και διαχώριζαν την θέση τους, από το προσβλητικό ύφος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Με κορυφαία αντίδραση αυτήν του Νίκου Φίλη, που δήλωσε στην Ολομέλεια ότι οι αναφορές του Παύλου Πολάκη, δεν συνάδουν με την ηθική της αριστεράς και πρόσθεσε ότι τα λεγόμενά του, εκφράζουν την μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Αλλά όπως επισημαίνουν όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ακριβώς αυτές οι αναφορές, που έκαναν την στήριξη του Παύλου Πολάκη μονόδρομο για τον πρωθυπουργό.

Αφού σε διαφορετική περίπτωση, αν άφηνε δηλαδή να διεξαχθεί η σχετική συζήτηση, θα βρισκόταν στην δυσάρεστη θέση να βρίσκεται σε άμυνα και να δέχεται πυρά και από την αντιπολίτευση και από την συμπολίτευση, σε περίπτωση δε που υπήρχαν απώλειες στην σχετική ψηφοφορία, γεγονός καθόλου απίθανο, θα οδηγούνταν υποχρεωτικά στην απόλυση του συνεργάτη του.

Η κοινή εμφάνιση όμως του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη στην Κρήτη, παρά τον σάλο που έχουν προκαλέσει σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης οι κατά τακτά χρονικά διαστήματα απρεπείς και αήθεις δηλώσεις του κ. Πολάκη, δείχνει και κάτι παραπάνω.

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS