Συνεπιμέλεια: O Αμυράς προτείνει, η κυβέρνηση αρνείται

«Τα παιδιά χρειάζονται και τους δυο γονείς τους! H σημερινή τροπολογία που καταθέτω είναι μια μικρή σημαδούρα προόδου για την πορεία μας εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας» δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο Γιώργος Αμυράς κατά την εισήγηση υπέρ της τροπολογίας που κατέθεσε σχετικά με την τροποποίηση διατάξεων του οικογενειακού δικαίου για τη συνεπιμέλεια των τέκνων από τους γονείς τους.


Μετά την υποβολή τριών κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων, παρεμβάσεις εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου και ανάδειξη του θέματος σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς κατέθεσε για δεύτερη φορά μέσα σε 2 χρόνια σχετική τροπολογία στη Βουλή, διευκρινίζοντας: «Στόχος είναι να καταστεί κανόνας η από κοινού επιμέλεια των τέκνων και από τους δύο γονείς, χωρίς να αποκλείεται κανένας από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την ιδιότητα του γονέα. Πυρήνας της νομοθετικής αυτής πρότασης είναι η ευζωία, η ευτυχία και η ψυχοσωματική υγεία του παιδιού.»

Με την τροπολογία αυτή επιδιώκεται η άρση ενός χρόνιου κοινωνικού προβλήματος και ο εκσυγχρονισμός του οικογενειακού δικαίου της χώρας μας, το οποίο πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τις σύγχρονες προκλήσεις και επιστημονικές παραδοχές. Πρόκειται για ένα καυτό κοινωνικό ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες Έλληνες διαζευγμένους και τα παιδιά τους.

Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο αρμόδιος υπουργός για μια ακόμη φορά αρνήθηκαν να επιλύσουν το ζήτημα άμεσα.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS