ΝΔ: Να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες για να ψηφίσουν οι Έλληνες της Βρετανίας

Στις εξελίξεις που σημειώθηκαν στη Βρετανία σχετικά με την διαφαινόμενη παράταση του Brexit αναφέρεται η ΝΔ, σημειώνοντας ότι εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, που πρόσφατα με πρόσχημα το Brexit του Μαρτίου, αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στους Έλληνες που ζουν στη Βρετανία να ψηφίσουν στις προσεχείς Ευρωεκλογές, όπως δικαιούνται εκ του νόμου.

«Μετά την ανάδειξη του θέματος από τη Νέα Δημοκρατία τον Φεβρουάριο, οι αρμόδιοι υπουργοί Γ.Κατρούγκαλος και Αλ.Χαρίτσης έσπευσαν άρον άρον να διαβεβαιώσουν ότι το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν θα λυθεί σύντομα. Ωστόσο, ο εμπαιγμός των 70.000 Ελλήνων της Βρετανίας συνεχίζεται, αφού ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση εξακολουθεί να τους στερεί παράνομα τη δυνατότητα να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ασκήσουν το δικαίωμα που έχουν ως κάτοικοι κράτους-μέλους της ΕΕ να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα οδηγίες στην πρεσβεία και τα προξενεία στη Βρετανία για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους.

Επίσης, να διαθέσει επαρκή αριθμό προσωπικού ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου απρόσκοπτα και να δώσει εύλογη παράταση τουλάχιστον για τους κατοίκους της Βρετανίας να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

«Ας πάψουν επιτέλους να κρύβονται οι κ. Χαρίτσης και Κατρούγκαλος. Δεν μπορούν να παίζουν με τα εκλογικά δικαιώματα Ελλήνων πολιτών, όσο κι αν βρίσκονται σε πανικό ενόψει της επερχόμενης ήττας του κόμματός τους» καταλήγει η ΝΔ.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS