Γ. Κουμουτσάκος: Με κακούς οιωνούς η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Με κακή προετοιμασία και δυστυχώς με κακούς οιωνούς πραγματοποιείται η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, σύμφωνα με τον τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο, με αφορμή τη δήλωση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας, Καλίν, ότι θα συζητηθούν «η τουρκική μειονότητα της Θράκης», «το Αιγαίο» και «τα νησιά».


Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «άκρως προβληματική τη δήλωση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας ότι στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν θα είναι μεταξύ άλλων "η τουρκική μειονότητα της Θράκης", "το Αιγαίο” και “τα νησιά”».

«Δεν νοείται», συνεχίζει στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος, «ο εκπρόσωπος της τουρκικής πλευράς να δηλώνει επίσημα ότι στις σημερινές συνομιλίες στην Άγκυρα περιλαμβάνονται θέματα που παραπέμπουν σε ευθεία αμφισβήτηση βασικών προνοιών της Συνθήκης της Λωζάνης και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, χωρίς να υπάρχει, έως αυτήν τη στιγμή, η παραμικρή επίσημη ελληνική αντίδραση».

Ο κ. Κουμουτσάκος προσθέτει ότι «δημιουργείται έτσι πολύ αρνητικό προηγούμενο, με επιζήμιες προεκτάσεις για τις ελληνικές θέσεις σε ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα. Δεν νοείται, επίσης, να έχουν γίνει 31 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναερίου χώρου από την τουρκική αεροπορία μόλις την παραμονή της επίσκεψης».

Και η δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. καταλήγει: «Δυστυχώς όπως και στην αλήστου μνήμης επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, ακόμα μια κρίσιμη ελληνο-τουρκική συνάντηση γίνεται με κακή προετοιμασία και, δυστυχώς, με κακούς οιωνούς».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS