Σύσκεψη του ΥΠΕΞ για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Η επίσκεψη στο Λευκό Παλάτι (Ακ Σαράι) για τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στο επίκεντρο κυβερνητικης σύσκεψης που έγινε το Σάββατο στο υπουργείο Eξωτερικών υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός, που συνάντησε και τον νέο πρέσβη της Τουρκίας στο Μέγαρο Μαξίμου, ταξιδεύει με «βαριά» ατζέντα στη γειτονική χώρα, με πρώτο θέμα ενδιαφέροντος την ηρεμία στο Αιγαίο και την αποκλιμάκωση της έντασης από τις καθημερινές αερομαχίες και τους «τσαμπουκάδες» με σκάφη του Λιμενικού.

Η ελληνική πλευρά εμφανίζεται -κατά πληροφορίες- θετική για το ενδεχόμενο επανέναρξης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Ο υπουργός Άμυνας, πάντως, Ευάγγελος Αποστολάκης αναμένεται να παραμείνει στην Αθήνα, η οποία επιλέγει να προχωρά με προσεκτικά και στέρεα βήματα στην προσέγγιση με την Άγκυρα.

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα που «καίει» την Αθήνα είναι το μεταναστευτικό, καθώς ο ρόλος της Άγκυρας στη συγκράτηση των ροών που καταλήγουν στα ελληνικά νησιά είναι καθοριστικός.

Τα ενεργειακά ζητήματα θα αποτελέσουν μέρος των συζητήσεων, ενώ διαφαίνεται και η πρεόθεση της Άγκυρας να επαναφέρει το θέμα των «8» που βρίσκονται στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση πάντως να απαντά σταθερά ότι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι ανεξάρτητη και δεν λαμβάνει εντολές από την πολιτική εξουσία.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS