Τι θα συζητήσουν Μητσοτάκης και Μέρκελ στην συνάντησή τους

Στην οικία του Γερμανού πρεσβευτή στην Ελλάδα θα γίνει η συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Το τετ-α-τετ αναμένεται να ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι.

Πηγές από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι θα γίνει μια «εποικοδομητική και εφ' όλης της ύλης συζήτηση». Σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε η καγκελάριος για το θέμα της ΠΓΔΜ, η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι κατανοεί την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στη συμφωνία των Πρεσπών, όπως και για την παραδοχή της ότι δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αναπτύξει μια εξαιρετικά σημαντική σχέση με το κόμμα της Μέρκελ (CDU), στο τιμόνι του οποίου ήταν η καγκελάριος για πάνω από μία δεκαετία, ενώ είναι επίσης γνωστή η στενή πολιτική σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον Γερμανό πολιτικό και ευρωβουλευτή του CSU, που έχει προταθεί ως υποψήφιος του ΕΛΚ για την Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν επίσημος προσκεκλημένος του συγκυβερνώντος CSU (Χριστιανοκοινωνιστές, το «αδελφό» κόμμα του CDU στην Βαυαρία), στη σύνοδο της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ενώπιων των βουλευτών του γερμανικού κόμματος και συναντήθηκε με τον Χορστ Ζεεχόφερ, υπουργό εσωτερικών της Γερμανίας, και τον Μάνφρεντ Βέμπερ.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS