ΝΔ για τους 151 βουλευτές: Ας πει ο κ. Τσίπρας ποιοι και πώς έγιναν «πρόθυμοι»

Τις θέσεις της ΝΔ για το Σκοπιανό -ότι διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν θα την επικυρώσει ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη Βουλή- θα επαναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που θα έχει με την Μέρκελ, τόνισε η Μαρία Σπυράκη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.


Σε ερώτηση για το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει στην καγκελάριο το θέμα «ανταλλαγής συντάξεων με Σκοπιανό», όπως είχε καταγγείλει από το βήμα της Βουλής, η Μαρία Σπυράκη τόνισε ότι «ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ό,τι λέει δημόσια το λέει και στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις με τους ξένους ηγέτες.

«Είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας και ειδικά η κυρία Μέρκελ, αλλά γνωρίζει τις θέσεις μας και αυτές θα επαναλάβει ο κ. Μητσοτάκης για όλα τα θέματα» συνέχισε.

Αναφερόμενη στα όσα συμβαίνουν στο στρατόπεδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η κ. Σπυράκη τόνισε ότι, «η αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα στη χώρα, με σοβαρότατες συνέπειες στα εθνικά θέματα και την οικονομία είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. Κάθε μέρα που παραμένει στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας ζημιώνεται ο τόπος.»

Ως προς το σενάριο για κυβέρνηση ανοχής η κα Σπυράκη αναρωτήθηκε αν υπάρχει σήμερα κυβέρνηση και σημείωσε ότι «στην Ελλάδα Μεταπολιτευτικά δεν έχουμε δει κυβέρνηση μειοψηφίας, η αποχώρηση Καμμένου συνεπάγεται απώλεια της δεδηλωμένης. Είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να έρθει στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.»

Επίσης, χαρακτήρισε την κυβέρνηση συνώνυμο της αβεβαιότητας, «πόσο μάλλον αν στηρίζεται σε διεργασίες πίσω από κλειστές πόρτες», αναφερόμενη στα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση διαθέτει 151 βουλευτές ακόμα και αν αποχωρήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Τέλος, έθεσε τρία ερωτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα:

1. Ο κ. Τζανακόπουλος τον Ιούνιο προανήγγειλε ότι ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αν αποχωρήσει ο κ. Καμμένος. Τι άλλαξε από τότε και μιλά για κυβέρνηση ανοχής;

2. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι διαθέτει μια νέα πλειοψηφία 151 βουλευτών. Να πει στους πολίτες ποιοι είναι οι πρόθυμοι βουλευτές και να ενημερώσει με ποια κίνητρα 4 χρόνια μετά αποφάσισαν την προθυμία να στηρίξουν την κυβέρνηση.

3. Ενώ ο κ. Καμμένος ετοιμάζεται να πακετάρει τις βαλίτσες του για να αποχωρήσει από την κυβέρνηση υπογράφει τροπολογία μαζί με τον κ. Τσακαλώτο για αντισταθμιστικά 230 εκατ. ευρώ. Το 2017 ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι δεν θα υπάρξουν αντισταθμιστικά. Τι έχει αλλάξει από τότε;

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS