Εμφύλιος στην κυβερνητική συμμαχία

Σε οριστική τροχιά σύγκρουσης έχουν μπει οι κυβερνητικοί εταίροι, ενώ το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στους ΑΝΕΛ, οξύνεται ολοένα και περισσότερο με πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος να διαχωρίζουν πλήρως την θέση τους από αυτή του Πάνου Καμμένου, με αφορμή το Σκοπιανό.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός κλυδωνίζεται τα τελευταία 24ωρα από τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, το οποίο πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα μας.

Το πολιτικό διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, για πολλούς είναι ο πρόλογος της επόμενης ημέρας που θα εξελιχθεί σε νέα ανακατάταξη των πολιτικών δυνάμεων με αφορμή ένα εθνικό θέμα, το οποίο η κυβέρνηση δεν κατάφερε να διαχειριστεί με ψυχραιμία και σύνεση προκαλώντας «διαλυτικές» τάσεις στους ΑΝΕΛ, με τους οποίους συγκυβερνά. Καθοριστικό ρόλο στην παραπάνω εικόνα έπαιξαν οι συνεχόμενες κυβιστήσεις του Πάνου Καμμένου, που είχαν σαν αποτέλεσμα να προκληθούν φυγόκεντρες τάσεις στο κόμμα, ενώ τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν οι σκληρές τοποθετήσεις του, με αφορμή τις αναφορές του Νίκου Κοτζιά.

Βέβαια η στρατηγική της σύγκρουσης απέναντι στην κυβέρνηση που επιχειρεί το τελευταίο διάστημα ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος για άλλη μια φορά επιδίδεται σε λεονταρισμούς, έχει να κάνει κυρίως με την δημοσκοπική πτώση του κόμματος του που παραπέμπει σε κατάρρευση, αλλά και τις παρασκηνιακές κινήσεις στελεχών του με το Μέγαρο Μαξίμου. Υπό τη σκιά των διαφοροποιήσεων για τη στάση που θα πρέπει να τηρήσουν οι ΑΝΕΛ όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, με τον Πάνο Καμμένο να ετοιμάζεται να ζητήσει από τα στελέχη του να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα είναι φορτισμένο, καθώς ορισμένα στελέχη του κόμματος φέρονται να διαφοροποιούνται ξεκάθαρα από την επίσημη γαμμή του υπουργού Άμυνας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ έχει 7 βουλευτές με το όριο για την διατήρησή της να είναι 5.

Υπενθυμίζεται πως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ο οποίος έχει δηλώσει πως θα υπερψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας και στην συνέχεια θα παραδώσει την έδρα, συναντήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος πάντως επεσήμανε πως η συνάντηση έγινε για να ευχηθεί στον Πρωθυπουργό, όπως έπραξαν και άλλοι βουλευτές.  

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS