Yπόθεση Novartis: Σκηνικό ανατροπής από τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων

Σκηνικό απόλυτης ανατροπής φαίνεται να δημιουργείται στην υπόθεση της Novartis, την οποία πριν από έναν χρόνο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, χαρακτήριζε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας παίρνουν πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας, προκαλώντας αντιδράσεις στα κόμματα της Αντιπολίτευσης. 


Το πρόσωπο των ημερών, ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας, Νίκος Μανιαδάκης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία.

Ο ίδιος σε μπαράζ συνεντεύξευων που παραχώρησε σε ΜΜΕ κατήγγειλε ότι οι δικαστικές αρχές του έκαναν επίμονες ερωτήσεις για τους Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα. «Μου ζητήθηκε να γνωρίσω αν έχουν λάβει αμοιβές, το αρνήθηκα και το αρνούμαι, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τίθεται υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει».

Μου ζητήθηκε, συνέχισε, υπό καθεστώς πίεσης, να πω τι είχε κάνει ή δεν είχε κάνει το τάδε πολιτικό πρόσωπο. «Μου καταστρέφουν τη ζωή, την τιμή την υπόληψή μου, με έχουν ελέγξει επανειλημμένα» σημείωσε.

«Δεν γνώριζα τίποτα… Ενδεχομένως αυτό δεν ικανοποίησε, αλλά ήταν η αλήθεια. Ξαφνικά ένας από τους άλλους δύο μάρτυρες, τους γνωρίζω λόγω κακού συντονισμού, λέει στις Αρχές πως γνωρίζει ότι έχω λάβει χρήματα από τη Novartis για να επηρεάσω την πολιτική υγείας της χώρας, και αυτό χρησιμοποιήθηκε για να μού ασκηθεί πίεση. Δυσαρέστησα…» σχολίασε.

Σχετικά με τη δίωξη που του ασκήθηκε, ο κ. Μανιαδάκης τόνισε ότι έχει ελεγχθεί από όλους τους μηχανισμούς της χώρας σε βάθος δεκαετίας και δεν έχει βρεθεί τίποτα. Διερωτήθηκε επίσης ότι πώς είναι δυνατόν να μπήκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων εφόσον δεν είναι αθώος.

«Για να μπεις στο πρόγραμμα πρέπει να είσαι απόλυτα αθώος, δεν εκκρεμούσε τίποτα εις βάρος μου, αυτό ήταν προϋπόθεση συνεργασίας. Έκανα αναλύσεις, έπαιρνα στοιχειά που πήγαν στη Βουλή και χρησιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό…»

Η Νέα Δημοκρατία μετά τις δηλώσεις Μανιαδάκη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει τα ερωτήματα που πλέον τίθενται. Συγκεκριμένα, κατά την Αξιωματική Αντιπολίτευση, προκύπτουν τα εξής:

«1. Ισχύει ή όχι η δημόσια καταγγελία του κ. Μανιαδάκη ότι η εισαγγελία διαφθοράς τού άσκησε έντονες πιέσεις προκειμένου να ενοχοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ο ίδιος εξ αρχής δήλωνε ότι δεν έχει τίποτα να καταθέσει εναντίον τους.

2. Ισχύει ή όχι ότι βρέθηκε ξαφνικά από μάρτυρας κατηγορούμενος γιατί αρνήθηκε να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς που του ζητήθηκε να ενοχοποιήσει;

3. Ισχύει ή όχι ότι η εισαγγελία διαφθοράς ενέταξε παραδόξως τον κ. Μανιαδάκη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ενώ γνώριζε ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται εφόσον υπήρχαν μαρτυρίες σε βάρος του;

4. Ισχύει ή όχι ότι οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες λόγω κακού συντονισμού των εισαγγελικών αρχών γνώριζαν ο ένας τον άλλον (!), ενώ κάτι τέτοιο είναι ανήκουστο για προφανείς λόγους;

5. Ισχύει ή όχι ότι ενώ ο ίδιος είχε ενημερώσει τις αρχές ότι θα μεταβεί στο εξωτερικό ανταλλάσσοντας μέχρι και ευχές με την εισαγγελία, ξαφνικά εμφανίστηκε ως επιτυχία της κυβέρνησης η δήθεν αποτροπή της διαφυγής του.»

Η χιονοστοιβάδα αποκαλύψεων προκάλεσε όμως και νέο παραλήρημα από τον αναπληρωτή στο υπουργείο Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο οποίος -μέσω Facebook- επιτέθηκε στον Ν.Μανιαδάκη, υποστηρίζοντας ότι έγινε προστατευόμενος μάρτυρας για να... καλύψει τους πρώην υπουργούς. 

Νωρίτερα, με άλλη ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης εγκάλεσε τη Δικαιοσύνη για καθυστερήσεις στις υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα, στοχοποίησε ονομαστικά δικαστές που χειρίζονται τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις: «Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως... Είχα πει ότι 'θα τους πάω ως το τέλος'. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS