Γ. Κουμουτσάκος: Το 2019 θα αναμετρηθούν ο λαϊκισμός με μια στιβαρή πρόταση διακυβέρνησης

Αυτή την εκλογική χρονιά θα αναμετρηθούν ο λαϊκισμός και το παρελθόν, με μια συνεπή, στιβαρή πρόταση διακυβέρνησης για ένα καλύτερο μέλλον τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος επισημαίνοντας ότι εκλογές μπορεί να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή.


Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κουμουτσάκος στη συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» υποστήριξε ότι έχει την αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και σε επίπεδο θεσμικό του κυβερνητικού εταίρου της κυβέρνησης, κάτι που, όπως εκτίμησε, «θα οδηγήσει σε μεγάλη εξασθένηση την κυβέρνηση και από εκεί και πέρα οι εξελίξεις όλες είναι πιθανές».

Επισημαίνοντας ότι αν κατά τη διαδικασία της κύρωσης αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ τότε θα υπάρξει μια περίοδος κυβέρνησης μειοψηφίας,πρόσθεσε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή που χρειάζονται στιβαρές αποφάσεις και αντιμετώπιση πάρα πολλών εξωτερικών προκλήσεων σε όλα τα επίπεδα, η Ελλάδα να κυβερνάται από μια κυβέρνηση μειοψηφίας με ανοχή.

Για το αν η Ν.Δ. προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας, δήλωσε ότι είναι απόφαση του προέδρου του κόμματος ο χρόνος και ο τρόπος χρησιμοποίησής της.

Σχετικά με τις προτεραιότητες της Ν.Δ. στην εξωτερική πολιτική, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι αυτές είναι οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, οι συνέπειες των πρόσφατων αποφάσεων της Ουάσιγκτον και του προέδρου Τραμπ σε ό,τι αφορά την αποχώρηση από τη Συρία, η ουσία της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας - ΗΠΑ, αλλά και η συνεχής πολιτική έντασης που εφαρμόζει η Άγκυρα σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS