ΝΔ: Ο πρωθυπουργός ζητά από τους πολίτες να θυμούνται μόνο τις 100 μέρες της κυβέρνησής του

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας πρωθυπουργός ζητά από τους πολίτες να θυμούνται μόνο τις τελευταίες 100 μέρες του και να ξεχάσουν τις 1306 που προηγήθηκαν» αναφέρει η ΝΔ σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση σημειώνει ότι οι πολίτες θυμούνται «και τα ψέματα που είπε για να πάρει την εξουσία και την τεράστια ζημιά που προκάλεσε στη χώρα και τους πολίτες εδώ και 4 χρόνια. Ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται προφανώς πως κάθε φορά που μιλά για τις δήθεν 100 μέρες εκτός μνημονίων, οι 'Έλληνες εύχονται 100 να ‘ναι οι μέρες της κυβέρνησής του. Το πολύ...»

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε να κάνει τον βολικό -στον ίδιο «απολογισμό»- των 100 ημερών εκτός μνημονίων, παρουσιάζοντας για μια ακόμα φορά τα πρόσφατα μέτρα που νομοθέτησε, όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, που όμως δεν αφορά τη μεσαία τάξη, αυτούς δηλαδή που πληρώνουν το 50% του ΕΝΦΙΑ.

Ακόμα και η ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) θεωρεί κοροϊδία τις μειώσεις, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ακόμα και αυτές θα εξανεμισθούν με τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών το 2019 και το 2020.

Όσον αφορά τη φορολογία των επιχειρήσεων -στην οποία επίσης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, προβλεπόταν να μειωθεί από 29% σε 26% από 1ης Ιανουαρίου 2019. Με την τροποποίηση, το 26% στα νομικά πρόσωπα αυξάνεται σε 28% το 2019, και μειώνεται σε 26% μόλις το 2021.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε στις διαφορές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το δικό του κόμμα. Όπως πάντα, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι πριν από ενάμιση χρόνο δεν μίλησε τυχαία για τέταρτο μνημόνιο. «Ήταν στρατηγική επιλογή συγκεκριμένων κύκλων για την Ελλάδα. Κύκλων εκτός αλλά και εντός της χώρας», είπε και πρόσθεσε ότι «γι» αυτό και ο κ. Μητσοτάκης έχει ετοιμάσει το πρόγραμμά του έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στο 4ο Μνημόνιο».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS