«Πυρά» από την αντιπολίτευση για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Τα πυρά της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε ο πρωθυπουργός, με αφορμή τις εξαγγελίες του στη Βουλή, ανάμεσά τους αυτές για τη μείωση του του ΕΝΦΙΑ και του συντελεστή φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων. 


Η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για αποσπασματική αντιγραφή του προγράμματος της, όσον αφορά τις τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση, ενώ το Κινημα Αλλαγής σημειώνει ότι ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά τα προεκλογικά σόου του κ. Τσίπρα.

ΝΔ: Οι τροπολογίες είναι αποσπασματική αντιγραφή του προγράμματος της ΝΔ

«Άκουσα τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί και μπασκετικούς όρους και ξέρετε στην καλαθοσφαίριση πέρα από assists υπάρχουν και οι τάπες. Και αυτή η κυβέρνηση έχει φάει τόσες πολλές τάπες που κυριολεκτικά έχει χάσει τη μπάλα», σχολίασε αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης κατήγγειλε, επίσης, ότι στη σημερινή περίπτωση δεν τηρήθηκε μια πάγια κοινοβουλευτική πρακτική σύμφωνα με την οποία όταν πρόκειται να λάβει το λόγο ο πρωθυπουργός, τουλάχιστον η αξιωματική αντιπολίτευση ενημερώνεται ευλόγως σε ένα χρονικό διάστημα που επιτρέπει να παρίσταται ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «πράγμα που δεν έγινε και αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος για τον οποίον ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν απών από την αίθουσα».

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «ο πρωθυπουργός φέρνει φιλελεύθερα μέτρα σε βαθμό που αναρωτιέται κανείς αν ο κ. Τσίπρας σκέφτεται την προσχώρησή του στην κεντροδεξιά, ιδίως, μετά την μετατόπισή του από την ευρωπαϊκή αριστερά στη σοσιαλδημοκρατία».

«Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως ένα είδος μεσίτη μεταξύ των ανυπάκουων κυβερνήσεων και των ευρωπαϊκών θεσμών», σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Αναφερόμενος στις τροπολογίες που ψηφίζονται σήμερα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη μείωση του συντελεστή φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι πρόκειται για μέτρα φιλελεύθερης πολιτικής, για μέτρα που συνιστούν αποσπασματική αντιγραφή του προγράμματος της ΝΔ, κάτι που συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα με το νομοσχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Ειδικά για το νομοσχέδιο με το οποίο προχωράει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι «αποτελεί απόδειξη και παραδοχή της παταγώδους αποτυχίας του νόμου Κατρούγκαλου και των εξοντωτικών εισφορών που αυτός είχε επιβάλλει».

«Η Κυβέρνηση μας λέει ότι διορθώνει κάποιες από τις αδικίες τις οποίες επέβαλε. Διατηρεί, όμως, αλώβητους 29 νέους φόρους», σχολίασε ο κ. Κεφαλογιάννης σημειώνοντας πως κανονικά ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει στους Έλληνες ότι τα «φιλολαϊκά μέτρα» που φέρνει σήμερα στη Βουλή μπαίνουν σε έναν πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό που όμως περιλαμβάνει 2 δισ. επιπλέον φόρους. «Οι φοροελαφρύνσεις που έρχονται σήμερα, δεν προέρχονται ούτε από την ανάπτυξη της οικονομίας ούτε από την αύξηση των θέσεων εργασίας ούτε από την αύξηση και προσέλκυση επενδύσεων. Προέρχονται από το πετσόκομμα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προέρχονται από τις επιστροφές φόρων που παρουσιάζουν υστέρηση 700 εκατομμυρίων ευρώ, προέρχονται από τις πρωτογενείς δαπάνες που παρουσιάζουν υστέρηση 720 εκατομμύρια ευρώ. Κοινώς από τη στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «το ματωμένο υπερπλεόνασμα είναι εκείνο που του επιτρέπει να δίνει πίσω ένα από τα δέκα που έχει αφαιρέσει από τους πολίτες και είναι εκείνο που του επιτρέπει να κάνει κάποιου είδους κοινωνική πολιτική».

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, ως παράταξη ευθύνης, θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα αλλά «αυτή η κυβέρνηση ήταν καταστροφή», όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία της Eurostat για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, από στοιχεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας που δείχνουν ότι το 2017 μειώθηκαν οι μισθοί κατά 3,5% και η μείωση αυτή ήταν μάλιστα η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Επικαλέστηκε και την έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία, το 2019 το επίπεδο των νοικοκυριών θα φτάσει στα επίπεδα του 2014 και, όπως είπε, «όλα αυτά σημαίνουν πέντε χαμένα χρόνια εξαιτίας της πρώτης φοράς κυβέρνησης της αριστεράς».

Κίνημα Αλλαγής: Ο λαός έχει πληρώσει ακριβά τα προεκλογικά σόου του πρωθυπουργού

Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά τα προεκλογικά σόου του κ. Τσίπρα, τονίζει ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου.

"Σήμερα ομολόγησε ότι εξόντωσε τους πολίτες επί 3 χρόνια με την υπερφορολόγηση που επέβαλε και τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε. Παίρνει 10 χωρίς ντροπή και επιστρέφει 1 πανηγυρίζοντας. Το ερώτημα προς αυτόν είναι, θα ψηφίσει την ολοκληρωμένη πρόταση οικονομικής ανάκαμψης και κοινωνικής δικαιοσύνης που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής;", συμπληρώνει ο κ. Κεγκέρογλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η Κυβέρνηση παίρνει δέκα από τους πολίτες και τους δίνει πίσω ένα και συνέχιζε λέγοντας: «Έχετε στόχο την ύπαρξη υπερπλεονασμάτων. Αυτό μόνο με στράγγισμα της οικονομίας το πετυχαίνετε».

ΚΚΕ: Προσωπείο της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ο βομβαρδισμός τροπολογιών

Η καπιταλιστική ανάπτυξη χτίζεται πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων και του βιοτικού επιπέδου του λαού, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος αναφερόμενος στον κυβερνητικό "βομβαρδισμό τροπολογιών" και κατήγγειλε ότι οι τροπολογίες αυτές είναι το προσωπείο της βαθιάς αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. «Οι τροπολογίες που φέρνετε δεν αναιρούν τον ταξικό χαρακτήρα σας υπέρ του μεγάλου κεφαλαίων, υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, υπέρ των μονοπωλίων», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση.
«Η Κυβέρνηση όχι μόνο διατήρησε το αντεργατικό οπλοστάσιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά το πήγε παραπέρα. Τσακίσατε τα εργατικά δικαιώματα, διαμορφώνετε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και επισήμανε την έκθεση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας που διαπιστώνει ότι στην Ελλάδα το 2017 μειώθηκε ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα 3,5%. «Δεν είναι αυτό αποτέλεσμα των αντεργατικών μέτρων που και η σημερινή κυβέρνηση διατήρησε;», πρόσθεσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και επισήμανε ότι το 25% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αμείβεται με λιγότερα από 500 ευρώ, οι νέες θέσεις εργασίας είναι ευέλικτης μορφής, μερικής απασχόλησης, εκ περιτροπής εργασίας. Αλλά και για το ασφαλιστικό σύστημα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πήγε ένα βήμα πιο πέρα τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού επί της ουσίας εκείνο που λέει είναι ότι η ασφάλιση είναι ατομική υπόθεση και ότι το κράτος το μόνο που εγγυάται είναι 460 ευρώ σε σημερινό επίπεδο την εθνική σύνταξη.

«Κάνατε κι εσείς ιδιοκτησία σας το νόμο Βρούτση, που είναι ο νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου και που τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις, τα εντάσσει στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων», κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και πρόσθεσε πως για το μόνο που νοιάζεται η κυβέρνηση είναι διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα και την καπιταλιστική κερδοφορία.

Ειδικά για τη μη μείωση των συντάξεων, κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση πανηγυρίζει αν και σε αντιστάθμισμα της μη μείωσης, αποφάσισε πάγωμα των συντάξεων έως το 2022, την ίδια στιγμή μάλιστα που καταργεί την επέκταση των σχολικών γευμάτων, τη δημιουργία μονάδων προσχολικής αγωγής, μειώνει την επιδότηση ενοικίου και δεν επιδοτεί τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα».

Για την τροπολογία που προβλέπει τη μείωση του φορολογικού συντελεστή επί των κερδών των επιχειρήσεων, ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι επί της ουσίας μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων και του κεφαλαίου. «Ενώ έχετε πεθάνει τον κόσμο στους φόρους, με το ματωμένο υπερπλεόνασμα, δίνετε νέες απαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ κάλεσε την κυβέρνηση να δεχθεί την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργησή του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη λαϊκή κατοικία. Ο βουλευτής είπε ότι το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει την τροπολογία για το Μάτι διότι δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της άναρχης δόμησης και εισάγει ημίμετρα.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS