Π. Καμμένος: Θα συμφωνήσουμε μόνο αν συμφωνήσει στο σύνολό της η Ιεραρχία

Θα συμφωνήσουμε μόνο εάν συμφωνήσει στο σύνολό της η Ιεραρχία, η οποία συμπεριλαμβάνει και την Εκκλησία της Κρήτης, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στο σχέδιο συμφωνίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας.


Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο και την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης, ο κ. Καμμένος τόνισε πως, σε ό,τι αφορά τους κληρικούς, «η δική μας θέση είναι ότι θα πρέπει πρώτον να κατοχυρωθεί συνταγματικά η νομιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού τους από το κράτος».

Όπως διευκρίνισε, «αυτές είναι οι δύο προϋποθέσεις, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση σε σχέση με την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, για την οποία ουδείς έχει αντίρρηση από τη στιγμή που θα αποφέρει έσοδα και για την Εκκλησία και για το κράτος».

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι με τον Σεβασμιότατο και τον νομικό σύμβουλο της Εκκλησίας της Κρήτης συζήτησαν και για το άρθρο 21 που αναφέρεται στην οικογένεια. «Ο θεσμός της οικογένειας είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και πιστεύουμε ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αλλαχθεί αυτό το άρθρο», υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας.

Είπε επιπλέον ότι «συμφωνήσαμε και για το άρθρο 3, σε σχέση με την παραμονή του ονόματος του Χριστού στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS