Άγκυρα σε Καμμένο: «Πάντα ζητάμε άδεια πτήσης για τα 6 μίλια»

Αποτελεί συνήθη και όχι καινούρια πρακτική να ζητάμε άδεια για την είσοδο των μαχητικών μας στον ελληνικό εναέριο χώρο, απαντούν οι Τούρκοι στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή, ισχυρίστηκε ότι οι τουρκικές ΕΔ προχώρησαν για πρώτη φορά σε μία τέτοια κίνηση.

Ο κ. Καμμένος, στη διάρκεια της συζήτησης για τα αναδρομικά, είπε ότι για πρώτη φορά οι Τούρκοι ζήτησαν τη συναίνεση της Αθήνας για να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της, και αποτίμησε ως θετικό το συγκεκριμένο γεγονός αφού κάθε φορά πετούν εντός του ελληνικού εναερίου χώρου χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδια πτήσεως.

Απαντώντας με γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, τόνισε ότι «όπως είναι γνωστό, τόσο για τις πολιτικές όσο και για τις στρατιωτικές πτήσεις, μια χώρα οφείλει να ζητεί άδεια για χρησιμοποίηση του εναέριου χώρου μιας άλλης χώρας».

Και πρόσθεσε ότι «και η χώρα μας όπως είναι φυσικό, αναγνωρίζοντας τα 6 μίλια ως θαλάσσιο και επομένως και εναέριο χώρο της Ελλάδας, ζητεί άδεια πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις πρακτικές για τις πτήσεις από και προς την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι καινούρια πρακτική.»

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS