Φίλης: Ο Κατσίφας πυροβολούσε στο έδαφος ξένης χώρας -Δεν είναι Βόρειος Ηπειρος, είναι Νότια Αλβανία

Ως εγκληματική ενέργεια χαρακτήρισε τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα ο Νίκος Φίλης ο οποίος ωστόσο σημείωσε ότι «δεν μπορεί ένα πρόσωπο να πηγαίνει με καλάσνικοφ σε μια ξένη χώρα, να υψώνει την ελληνική σημαία και να πυροβολεί. Είναι η Νότιος Αλβανία»

Μιλώντας στο Creta tv, ο κ. Φίλης μίλησε για «εγκληματική ενέργεια» επιρρίπτοντας σοβαρές ευθύνες στην αλβανκή αστυνομία. Οπως τόνισε έπρεπε να αφοπλίσει τον Κατσίφα και όχι να τον σκοτώσει.

Ωστόσο διερωτήθηκε: «Θέλουμε με βάση ένα ατυχές συμβάν να φτιαχτεί ένας "ελληνοαλβανικός πόλεμος";». Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε: «Δεν μπορεί ένα πρόσωπο να πηγαίνει με καλάσνικοφ σε μια ξένη χώρα, να υψώνει την ελληνική σημαία και να πυροβολεί. Είναι η Νότιος Αλβανία, το ξαναλέω και προσέχω τα λόγια μου, όχι η Βόρεια Ήπειρος, είναι η Νότιος Αλβανία. Είναι αλβανικά τα εδάφη στην αλβανική κυριαρχία και εκεί ζούσε και ζει, δυστυχώς σε μικρότερο βαθμό γιατί έχουν φύγει άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα οι περισσότεροι, η ελληνική μειονότητα. Φαντάζεστε να έρθει ένας Τούρκος στη Θράκη με ένα καλάσνικοφ να υψώσει την τουρκική σημαία και να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών; Τι θα λέγατε εσείς;», ρώτησε ο Νίκος Φίλης τη δημοσιογράφο του Creta Tv.

Η παρουσιάστρια, απάντησε ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλύτερες στη Θράκη από ότι στη Βόρειο Ήπειρο «όπως θα την πω εγώ, είτε στην Αλβανία όπως τη λέτε εσείς».

Ο πρώην υπουργός επέμεινε στη θέση του, χαρακτηρίζοντας τον Κατσίφα «αυτόκλητο σωτήρα» «Γι' αυτό πυροβολούσε στη Νότιο Αλβανία; Και να το λέτε έτσι γιατί αυτή είναι η πραγματική ονομασία αυτής της περιοχής. Δοκιμάζονται και απαντούν με τα καλάσνικοφ κάποιοι αυτόκλητοι σωτήρες;», είπε, ο κ. Φίλης.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS