Συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου για τα περί «θρησκευτικής ουδετερότητας»

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, θα έχει στις 6.00 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το «τετ-α-τετ» έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, στις οποίες περιλαμβάνεται και η «ενίσχυση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους».

Χθες, μάλιστα, ο προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας ζήτησε εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για το επίμαχο ζήτημα. Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ανέφερε τα εξής:

«Ο πρωθυπουργός θα μας πει τι εννοεί, αλλά όταν λέμε θρησκευτικά ουδέτερο… είναι ένα κράτος, η Γερμανία. Θα ήθελα να ζήσω στη Γερμανία και να είμαι θρησκευτικά ουδέτερος. Είναι ουδέτερο το κράτος, βοηθάει την Εκκλησία, συνεργάζεται με την Εκκλησία άριστα. Θρησκευτικά ουδέτερη είναι η Γαλλία, αλλά είναι εχθρικές οι σχέσεις, δεν έχουν καμία σχέση κ.λπ. Δεν θα μου άρεσε… Το Βέλγιο, οι Βρυξέλλες, θρησκευτικά ουδέτερα, αλλά όλους τους μισθούς των θρησκευτικών λειτουργών τους πληρώνει το κράτος. Επομένως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι εννοούμε ουδέτερο».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS