Νίκος Νικολόπουλος: Η τιμή αντανακλά στους γενναίους της ζωής

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων όπου γιορτάσθηκε η Πανελλήνια Ημέρα Μεταμόσχευσης, Δωρεάς Οργάνων και Ιστών, παρακολούθησε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος μετά της συζύγου του Αναστασίας Μανωλοπούλου.

Το ζεύγος είχε προσκληθεί στην εκδήλωση, όπου τιμήθηκε η Αν. Μανωλοπούλου, διότι προ διετίας, ως γνωστόν, χάρισαν ζωτικά όργανα της κορούλας τους Νίκης που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. 

Η ατμόσφαιρα ήταν έντονα φορτισμένη και έκδηλη η συγκίνηση για τους τιμηθέντες και όλο το ακροατήριο. 

Με αφορμή την τιμητική διάκριση στη σύζυγό του, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής δήλωσε:

«Η τιμή αντανακλά σε όλους τους συνανθρώπους μας που με γενναιότητα  ψυχής, όταν χάνουν ένα δικό τους άνθρωπο, δίνουν δώρα ζωής, ελπίδα και χαρά σε άλλους συνανθρώπους μας. 

Δεν είναι απλά τιμή για εμάς, είναι η αίσθηση πως η Νίκη μας εξακολουθεί να… νικάει! Και αυτό είναι πανέμορφο, θεραπευτικό και σωτήριο. 

Υπάρχουν πράξεις που δεν κοστίζουν τίποτα, αλλά αξίζουν τα πάντα. Πράξεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε περισσότερο άνθρωποι και αναδεικνύουν το μεγαλειώδες και συγκλονιστικό Αναστάσιμο Μήνυμα της επικράτησης της ζωής επί του θανάτου. 

Εμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε στη ζωή, την προσφορά και τον άνθρωπο, γιατί η ζωή είναι αγάπη.

Είναι αυταπόδεικτο πως η δωρεά οργάνων είναι σωτήρια πράξη υψίστης προσφοράς και έμπρακτης αγάπης στους γύρω μας που δίνουν καθημερινό αγώνα για να επιβιώσουν, κουβαλώντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Ως οικογένεια, εμείς πράξαμε το αυτονόητο και ελπίζουμε ότι θα πολλαπλασιασθούν οι μιμητές του παραδείγματός μας.

Και η Πολιτεία, βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάει τις υποχρεώσεις της, γι’ αυτό οφείλει να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα μεταμοσχευτικά κέντρα στη χώρα και να εξοπλίσει επαρκώς τα ήδη υπάρχοντα».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS