ΝΔ: Να κληθούν στη Βουλή Κοτζιάς και Καμμένος για τα εθνικά θέματα

Η Νέα Δημοκρατία κρίνοντας ότι οι σοβαρές γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και οι κρίσιμες αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει η χώρα σε καίρια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως στο Σκοπιανό και στην έντονα συζητούμενη επανεκκίνηση των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού, θεωρεί επιτακτική την ανάγκη διεξαγωγής μιας ουσιαστικής κοινοβουλευτικής συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι βουλευτές της ΝΔ που είναι μέλη της εν λόγω Επιτροπής ζητούν την άμεση σύγκλησή της, προκειμένου οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και Άμυνας Πάνος Καμμένος να ενημερώσουν από κοινού και αναλυτικά τα κόμματα της Αντιπολίτευσης για τις κυβερνητικές επιλογές τους στα εν λόγω μείζονος σημασίας εθνικά θέματα.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Οι σοβαρές γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, η πορεία των σχέσεων της Ελλάδας με τα γειτονικά της κράτη, η κρισιμότητα των αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει η χώρα σε καίρια ζητήματα της εξωτερικής της πολιτικής, όπως στο παρόν στάδιο του «Μακεδονικού» και στην έντονα συζητούμενη επανεκκίνηση των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού,
επιβάλλουν με τρόπο επείγοντα και επιτακτικό, την διεξαγωγή μιας ουσιαστικής κοινοβουλευτικής συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά την άμεση σύγκληση της εν λόγω Επιτροπής, προκειμένου να κληθούν οι κ.κ. Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας να ενημερώσουν τις πολιτικές δυνάμεις για όλες τις πτυχές της διεθνούς πολιτικής της χώρας.

Με εκτίμηση. 

Οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής: Γεώργιος Κουμουτσάκος, Βασίλειος Κικίλιας, Σάββας Αναστασιάδης, Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, Στέργιος Γιαννάκης, Αθανάσιος Δαβάκης, Αναστάσιος (Τάσος) Δημοσχάκης, Αθανάσιος Καββαδάς, Σταύρος Καλαφάτης, Συμεών (Σίμος) Κεδίκογλου, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Ευάγγελος-Βασίλειος Μεϊμαράκης, Κωνσταντίνος Τασούλας και Κωνσταντίνος Τσιάρας.» 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS