Καμμένος για τυχόν νέα βάση των ΗΠΑ: «Θα ήταν ενδιαφερόν να έρθουν δομές κοντά μας»

«Η Ελλάδα αυτά τα τρία χρόνια μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχει χτίσει μια πάρα πολύ στενή συνεργασία στον αμυντικό τομέα, έχοντας προχωρήσει προγράμματα όπως αυτά της αναβάθμισης των F16 και των P-3 Orion» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, ο υπουργός απάντησε ότι υπάρχουν βελτιώσεις σε σχέση με το παρελθόν.

Για το αν υπήρξε συζήτηση με τον κ. Μάτις για την ΠΓΔΜ, απάντησε: «Τη θέση τη δική μου την ξέρετε και νομίζω ότι είναι απόλυτα σαφής. Αλλά και από ό,τι φαίνεται νομίζω ότι οι εξελίξεις πλέον εκεί οδηγούν. Θεωρώ ότι η επόμενη φάση θα είναι η δημιουργία διακρατικών συμφωνιών που θα λύσει το πρόβλημα της αστάθειας. Από εκεί και πέρα, όλα τα άλλα θα λυθούν με τη συναίνεση των λαών.»

Σε άλλη ερώτηση για το αν μπορούσε να δημιουργηθεί νέα βάση των ΗΠΑ στην Ελλάδα ο κ. Καμμένος είπε ότι «υπάρχουν δομές, οι οποίες θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για την Ελλάδα να έρθουν κοντά μας».

Για τις τουρκικές προκλήσεις ο υπουργός είπε ότι «η πολιτική των προκλήσεων, των απειλών και του 'τσαμπουκά' δεν οδηγεί ποτέ σε καλό. Θεωρώ ότι έχει συμφέρον και η Τουρκία να αντιληφθεί ότι με την Ελλάδα πρέπει να ζήσει ειρηνικά. Από εκεί και πέρα, γνωρίζει καλά ότι όποιος αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία, θα πάρει άμεσα την πιο σκληρή απάντηση που υπάρχει.»

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS