Μαζί θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019

Δεκτή έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, η τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τη διεξαγωγή ευρωεκλογών και α’ γύρου αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μαίο του 2019.

«Η τρέχουσα θητεία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών είναι εκτενής και ανέρχεται στα πέντε (5) έτη», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που, με την τροπολογία τους, προτείνουν «κατ’ εξαίρεση και για την πρώτη εφαρμογή του σχεδίου νόμου, οι αμέσως επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να διεξαχθούν ταυτόχρονα με την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019 και η εγκατάσταση των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και να λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2023».

Σημειώνεται ότι η αποδοχή της τροπολογίας ενισχύει τα σενάρια που θέλουν να στήνεται «τριπλή κάλπη» τον Μάιο για τη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών, εθνικών και ευρωεκλογών ενώ, την ίδια ώρα, φημολογείται πως η τροπολογία κατετέθη με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, το «αίτημα» Τσίπρα φέρεται να διεμηνύθη στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη χθες και αμέσως ξεκίνησαν οι σχετικές συνεννοήσεις. Ο υπουργός Εσωτερικών έκρινε πρόσφορη τη λύση της τροπολογίας βουλευτών οι οποίοι πρότειναν οι αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνουν τον Μάιο του 2019, μαζί με τις ευρωεκλογές. Με συνοπτικές διαδικασίες, συνετάχθη η σχετική τροπολογία και υπεγράφη από τους 16 βουλευτές και κατετέθη αργά το βράδυ στη Βουλή ώστε να συζητηθεί την Πέμπτη.

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS