Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Εχουμε συμφωνία -Erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση

Σε συμφωνία στο όνομα, η οποία περιλαμβάνει το erga omnes και τη συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ, κατέληξαν Σκόπια και Αθήνα, όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο προεδρικό μέγαρο μετά την ολοκλήρωση της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ το απόγευμα της Τρίτης. 

Συγκλίνουσες αναφορές υποστηρίζουν πως η ονομασία που κλείνει είναι το «Βόρεια Μακεδονία» (Severna Makedonija). 

Ο Τσίπρας πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 18:00 ώστε να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων στο Σκοπιανό. 

Κυβερνητικός αξιωματούχος υποστήριξε πως υπάρχει συμφωνία, στην οποία περιλαμβάνεται το erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση. Στην ίδια κατεύθυνση έδειξε και ο Τσίπρας περπατώντας από το Μαξίμου προς το προεδρικό, ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει συμφωνία απάντησε: «Μα δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε στον Πρόεδρο». 

Πρώτα συνταγματική αναθεώρηση - Μετά κύρωση από Ελλάδα

«Το σημαντικότερο όλων είναι ότι με αυτήν την συμφωνία διασφαλίζεται η ιστορική κληρονομιά και η πολιτιστική παρακαταθήκη της αρχαίας Μακεδονίας» είπε στον Πρόεδρο ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας μπροστά στις κάμερες.

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πως η συμφωνία θα περάσει από το ελληνικό Κοινοβούλιο αφού η πλευρά της ΠΓΔΜ κυρώσει την συνταγματική αναθεώρηση, η οποία περιλαμβάνεται στην συμφωνία.

Αν ευσταθούν τα όσα έχουν θελήσει να δείξουν τις τελευταίες ώρες τόσο το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα όσο και εκείνο του Ζόραν Ζάεφ, το τηλεφώνημα μπορεί να γίνει ένα από τα τελευταία βήματα προς κλείσιμο της συμφωνίας - με ανακοίνωση του ονόματος- έστω κι αν απέχουμε αρκετά από την οριστικοποίησή της. 

Προηγουμένως, υπενθυμίζεται, η ελληνική πλευρά είχε προαναγγείλει πως εάν υπάρξουν εξελίξεις από το τηλεφώνημα, ο κ. Τσίπρας θα μετέβαινε στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο πριν ενημερώσει, στη συνέχεια, τους πολιτικούς αρχηγούς.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS