ΝΔ: Ενημέρωση της Βουλής πριν από οποιαδήποτε συμφωνία στο Σκοπιανό

Να ενημερώσει τη Βουλή πριν βάλει την υπογραφή του στην οποιαδήποτε συμφωνία ή προσύμφωνο για το Σκοπιανό καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αφήνει αιχμές ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση να το κάνει γιατί ούτε ο κυβερνητικός του εταίρος Πάνος Καμμένος δέχεται σύνθετη ονομασία που θα εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία ούτε τη στήριξη των πολιτών έχει πλέον.

«Οι Έλληνες, ενωμένοι, με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα, δεν θα επιτρέψουμε ο καιροσκοπισμός του κ. Τσίπρα και οι υπεκφυγές του κ. Καμμένου να οδηγήσουν την χώρα σε εθνική ήττα» διαμηνύει η Πειραιώς.
Καταγγέλει την κυβέρνηση για «μυστική διπλωματία που λειτουργεί σε βάρος των εθνικών συμφερόντων».

Η θέση της ΝΔ είναι ότι η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, εγκατάλειψη κάθε αλυτρωτικού στοιχείου (αναφορές στο Σύνταγμα, γλώσσα, ταυτότητα, σύμβολα) και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων.

«Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα δεν γίνονται αποδεκτά» διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να προχωρήσει, αν δεν έχουν εκπληρωθεί όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις» τόνισε.

«Η ΝΔ επαναλαμβάνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. «Ο πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να ενημερώσει τη Βουλή, καθώς φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις επιλογές του».

Η Πειραιώς θεωρεί ότι η αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων έχει εκφραστεί με πολλούς τρόπους. «Είναι αδιανόητο να επιβάλει στην Ελλάδα μια επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία προσβλέποντας σε άλλα ανταλλάγματα για να παραμείνει για λίγο ακόμη στην καρέκλα της εξουσίας» δήλωσαν κομματικές πηγές.

Οι διαρροές του Μαξίμου ότι δεν ανησυχεί ο κ.Τσίπρας από τη συνέντευξη Τύπου που δίνει σήμερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατά την Πειραιώς αποτελεί αποκορύφωμα της υποκρισίας. «Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου συνολικά χειρίζεται αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα με ανευθυνότητα και καιροσκοπισμό» δήλωσαν κομματικές πηγές.

«Ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος παριστάνει ότι διαφωνεί με τη γραμμή του κ. Κοτζιά, αλλά συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση μετέχοντας σε αυτήν και δεν προβάλει καμία πραγματική αντίρρηση στις πολιτικές επιλογές του Αλ. Τσίπρα». Τους καλεί «να πάψουν να κρύβονται ο κ. Τσίπρας και ο συναρχηγός του Πάνος Καμμένος και να δώσουν αμέσως στη Βουλή τις απαντήσεις που οφείλουν».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS