ΝΔ: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μυστικά για το Σκοπιανό

Το ερώτημα εάν διαπραγματεύεται μυστικά ή όχι η κυβέρνηση λύση για παραχωρήσεις στο Σκοπιανό με στόχο να λάβει ως αντάλλαγμα εξάμηνη αναβολή της περικοπής των συντάξεων θέτουν με επιτακτικό τρόπο πηγές της Νέας Δημοκρατίας, μετά το σχετικό δημοσίευμα της εφηημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Συγκεκριμένα, πηγές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν τα εξής: «Θα ήταν ανάξια σχολιασμού η επαναλαμβανόμενη χυδαιότητα των κυβερνητικών πηγών εάν το δημοσίευμα δεν αφορούσε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: Διαπραγματεύεται μυστικά ή όχι η κυβέρνηση λύση για παραχωρήσεις στο Σκοπιανό με στόχο να λάβει ως αντάλλαγμα εξάμηνη αναβολή της περικοπής των συντάξεων; Mίας υποχρέωσης δηλαδή που η ίδια ανέλαβε με την ανερμάτιστη πολιτική της. Ναι ή όχι; Με όση χυδαιότητα και αν περιβάλλουν το λόγο τους δεν μπορούν να κρύψουν από τους Έλληνες ότι δεν απαντούν».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, αναφορικά με το σχετικό πρωτοσέλιδο είχε αναφέρει νωρίτερα: «Η Κυβέρνηση οφείλει να πει την αλήθεια στους Έλληνες: Διαπραγματεύεται μυστικά λύση στο σκοπιανό για να λάβει ως αντάλλαγμα εξάμηνη αναβολή της περικοπής των συντάξεων, μιας υποχρέωσης που η ίδια ανέλαβε με την ανερμάτιστη πολιτική της; Ναι ή όχι; Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν»

«Τα Νέα Σαββατοκύριακο» δημοσιεύουν το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Βερολίνο σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και το παζάρι της κυβέρνησης σε πολλά μέτωπα προκειμένου να δρέψει καρπούς για τη λύση στο «Μακεδονικό».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τις συνομιλίες ετέθη το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για έξι μήνες στις περικοπές των συντάξεων, που έχουν ψηφιστεί για να ισχύσουν την 1η Ιανουαρίου 2019, αν η ελληνική κυβέρνηση κλείσει το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η κυβέρνηση όντως θα έχει ισχυρά πολιτικά οφέλη στην περίπτωση που δοθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Συγκεκριμένα, το Βερολίνο φαίνεται να υπόσχεται πολιτική «ανάσα» έξι μηνών στην κυβέρνηση που ζυγίζει τις παραμέτρους για το χρόνο διεξαγωγής εκλογών.

Η ανάσα που υπόσχεται η Γερμανία είναι σημαντική, καθώς δίνει ως «δώρο» έξι μήνες παράταση στο «μαχαίρι» στις συντάξεις, κάτι που είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την κυβέρνηση. Οι περικοπές στις συντάξεις πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2019, οπότε εάν η υπόσχεση του Βερολίνου ισχύσει το μέτρο θα εφαρμοστεί το καλοκαίρι του 2019, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους εκλογικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS