Καμμένος: Πέρα από τα όρια του ανεκτού η τουρκική συμπεριφορά

Σχεδόν δύο μέρες μετά την πρόκληση της Τουρκίας στα Ίμια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προχώρησε σε δηλώσεις, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Έτσι, για προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα, αλλά απέναντι στο ίδιο το ΝΑΤΟ έκανε λόγο
ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος όπου ενημέρωσε τους ομολόγους του για τα πρόσφατα κρούσματα επιθετικότητας της Άγκυρας στα Ίμια.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος τονίζει στη δήλωσή του, έδειξε στους συμμάχους και βίντεο που καταρρίπτουν - όπως λέει κάθε τουρκικό ισχυρισμό.

Ωστόσο δεν διευκρίνησε τι ακριβώς περιείχε το οπτικοακουστικό υλικό που επικαλέστηκε. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για βίντεο από την ημέρα που ο ίδιος πήγε στην περιοχή για να τιμήσει τους πεσόντες των Ιμίων, αλλά τα τουρκικά πλοία βρίσκονταν πολύ κοντά στις νησίδες και δεν άφησαν το πλοίο που επέβαινε ο υπουργός να πλησιάσει.

Βέβαια τότε, η υπουργείο είχε πει πως η ρίψη στεφάνου έγινε στο σημείο (στίγμα) της τραγωδίας γι' αυτό και το πλοίο «Νικηφόρος» στο οποίο επέβαινε ο υπουργός έβλεπε τα Ίμια με... το κυάλι.

Σε κάθε περίπτωση δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τι χρειαζόμαστε τα βίντεο για να αποδείξουμε στο ΝΑΤΟ ότι τα Ίμια δεν είναι τουρκικό έδαφος, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
Είναι βέβαιο πάντως πως δεν έδειξε το βίντεο του Ζουράρι από τις 14 Δεκεμβρίου του 2016, που έλεγε πως και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει.

Η δήλωση Καμμένου

«Στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αλλά και τους υπουργούς Άμυνας των συμμαχικών χωρών για την τελευταία συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων, για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία ξεπερνά τα όρια του ανεκτού, μία συμπεριφορά που δεν είναι απλώς απέναντι σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Είναι μία συμπεριφορά απέναντι στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Για αυτό το λόγο ενημερώθηκε το στρατιωτικό συμβούλιο ότι η Τουρκία, πέραν της παραβιάσεως των εθνικών χωρικών υδάτων, προχωρά σε παραβίαση των ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων και αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού εδάφους. Το γεγονός του εμβολισμού του πλοίου της Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Λιμενικού Σώματος, έχει να κάνει ακόμα και με τον εμβολισμό ενός πλοίου της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, ενός περιουσιακού στοιχείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Είχα τη δυνατότητα να επιδείξω οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο, πέραν πάσης αμφισβητήσεως, καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό. Αναμένω τις αντιδράσεις των συμμάχων», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS