Γιλντιρίμ: Με τον Τσίπρα συμφωνήσαμε αποκλιμάκωση στα Ίμια

Με νέες δηλώσεις ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ λίγο πριν αναχωρήσει για την Λευκορωσία έκανε αποκαλύψεις για τον διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα λίγες ώρες μετά την κρίση στα Ίμια.

«Προκληθήκαμε και απαντήσαμε» ήταν η τοποθέτησή του σχετικά με την κρίση στα Ίμια, δίνοντας μια δική του εκδοχή και ερμηνεία στα όσα ειπώθηκαν στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, με τον Αλέξη Τσίπρα συμφώνησαν να έχουν ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να αποφευχθεί η κρίση στα Ίμια, ενώ ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση των δύο αρχηγών ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της συνάντησης στο ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.   

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να αποφεύγουν τις προκλητικές ενέργειες, καθώς επισήμανε πως:«Ο κίνδυνος μιας έντασης ή σύγκρουσης δεν είναι μονομερής πρέπει να προσέχει και η άλλη πλευρά και η Ελλάδα θα πρέπει να απέχει από το πεδίο των συγκρούσεων.

Δεν αρκεί μόνο η Τουρκία να είναι προσεκτική». Μάλιστα, η τοποθέτηση «να απέχει η Ελλάδα, από το πεδίο των συγκρούσεων» προκαλεί πολλά ερωτηματικά σχετικά την ερμηνεία της. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους είπε ακόμα ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι μια θάλασσα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και ότι τις δυο χώρες τις ενώνουν περισσότερα από όσα τις χωρίζουν.

«Μπορούμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα μόνο με τον διάλογο», υποστήριξε.

Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός επιχειρεί να ρήξει τους τόνους και να μειώσει την ένταση σε σχέση με τις δηλώσεις Ερντογάν και την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που χθες εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δήλωνε ότι τα Ίμια είναι τουρκικά. 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS